Læserbrev

Alternativet: Vi støtter ikke regeringens forslag om masseovervågning"

Prisen for mere overvågning er, at vi borgere må give afkald på noget af vores frihed og ret til privatliv. Det er en af grundene til, at Alternativet er imod regeringens ønske om at udvide brugen af masseovervågning
14. oktober 2019

Regeringen ønsker at udvide brugen af masseovervågning og øge kontrollen med borgerne. Alternativet er stor modstander af forslaget.

Dels er der ikke forskningsmæssig dokumentation for, at mere overvågning øger trygheden og begrænser den hårde kriminalitet. Dels er prisen simpelthen for høj, når prisen for mere overvågning er, at vi borgere nok engang må give afkald på noget af vores frihed og ret til privatliv.

Desværre lader det til at være en tiltagende tendens i tiden, at nogle politikere finder det legitimt at tilsidesætte hensynet til frihedsrettighederne. Burkaforbuddet, Tibetsagen, ghettopakken, brugen af ulovlig logning og teledataskandalen er bare eksempler på den udvikling – og mere masseovervågning kan blive endnu et.

Det er dybt bekymrende, at der i stigende grad bliver indført tiltag under påskud af, at det skal bidrage til at forsvare vores frihed, når de konkrete tiltag reelt har den modsatte effekt. For ja, politiet kan da få lettere ved at følge med i, hvad vi laver, og kontrollere os, men er det prisen værd? Nej, for prisen er mindre frihed – og den pris er for høj.

Derfor bliver det et kæmpestort nej til endnu en udvidelse af overvågningssamfundet.

Sikandar Siddique, Alternativets ordfører for retsstat og humanisme

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Lise Lotte Rahbek
Thomas Tanghus og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu