Klumme

Den amerikanske kapitalisme sælger ud af de amerikanske idealer på det kinesiske marked

De største amerikanske stjerner, de bløde magthavere og dem, der præger verdens forestillinger om skønhed og frihed, har afsløret, at de vil sælge alt det, de tror på, for at få adgang til det kinesiske marked
Basketspilleren LeBron James er symbolet på det, som gør USA’s magtposition i verden enestående. Den bløde magt til i hele verden at præge folks forestillinger om skønhed, storhed og løfter om lykke. Og netop derfor er James’ seneste udtalelser om Kina så opsigtsvækkende.

Basketspilleren LeBron James er symbolet på det, som gør USA’s magtposition i verden enestående. Den bløde magt til i hele verden at præge folks forestillinger om skønhed, storhed og løfter om lykke. Og netop derfor er James’ seneste udtalelser om Kina så opsigtsvækkende.

Sean M. Haffey

26. oktober 2019

LeBron James er en af den slags amerikanske stjerner, som skinner ud over hele verden. Han er aktivist for de sortes rettigheder, gode venner med rapperen Jay-Z, og han omgås Obama-familien. Og så har han i ti år været verdens bedste basketballspiller.

Da den sorte mand Eric Garner i 2014 blev holdt fast og til sidst kvalt af politiet under en arrestation, bar James inden sin næste NBA-kamp en T-shirt med ordene »I can’t breathe«. Det var Garners sidste ord, inden han døde, og James’ kommentar til politivolden i USA.

Og da politiet i Miami i 2012 skød den sorte teenager Trayvon Martin og bagefter begrundede det med, at det virkede truende, at han havde trukket sin hættetrøje ned over hovedet, gik James sammen sine holdkammerater i Miami Heat på banen med sorte hættetrøjer trukket ned over hovedet.

I 2008 samlede han 20.000 mennesker på et sportsstadion for at vise dem Barack Obamas valgkampfilm, han har givet millioner til skoler og børn, som har svært ved at klare sig, og sammen med et universitet i sin hjemby Ohio betaler han for 2.300 unges collegeuddannelse. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Christian Mondrup
  • Bjørn Pedersen
  • Niels Møller Jensen
  • Ejvind Larsen
  • Jens Hedegaard Laursen Pind
  • Trond Meiring
Morten Lind, Christian Mondrup, Bjørn Pedersen, Niels Møller Jensen, Ejvind Larsen, Jens Hedegaard Laursen Pind og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Møller Jensen

Globaliseringen er den bedste vitaminpille for det menneskelige begær, et begær der sammen med vort klima vil slå alt levende ihjel.

Det minder lidt om vores statsminister, som måtte stå model til at den amerikanske præsident ville købe Grønland, og på afslaget kaldte hende "nasty". Vores statsminister var naturligvis den af de to som hurtigt fik en telefonsamtale i stand, for at sige undskyld, undskyld, undskyld!

I kapitalismens og de liberale princippers eget land sælger man ud for nye markeder......og slavelignende NiKE-arbejdsforhold, mens man i ytringsfrihedens eget land lægger sig fladt ned, så længe det ikke gælder muslimer.............