Klumme

Breaking news: En rynket dame har indtaget Hollywood med en kæmpe gun

Nu er den her. Actionfilmen med en gammel dame i helterollen. I Terminator 6 spænder 63-årige Linda Hamilton med musklerne og gør op med plastikkirurgiens terrorregime. Men virker den revolution ikke lidt primitiv, spørger sceneinstruktør Katrine Wiedemann i denne klumme
Linda Hamilton er en kvinde, som ikke har fået bortopereret sine naturlige alderdomstegn. Og nu har hun hovedrollen i Terminator 6 - Dark Fate. Linda Hamilton selv udtaler til premieren: »Vi prøver vist at gøre gammel til det nye sort,« men Katrine Wiedemann spørger i denne kommentar, om der ikke er noget ved denne kønsrevolution, som virker lidt primitivt. 

Linda Hamilton er en kvinde, som ikke har fået bortopereret sine naturlige alderdomstegn. Og nu har hun hovedrollen i Terminator 6 - Dark Fate. Linda Hamilton selv udtaler til premieren: »Vi prøver vist at gøre gammel til det nye sort,« men Katrine Wiedemann spørger i denne kommentar, om der ikke er noget ved denne kønsrevolution, som virker lidt primitivt. 

Tolga Akmen

31. oktober 2019

Torsdag er der premiere på Terminator 6 – Dark Fate, og hvem kommer gående ned ad gaden i traileren med nøgne, muskuløse arme på vej til eller fra voldsudøvelse med et eller andet ædelt formål? Det gør Linda Hamilton, 63 år.

En ældre kvinde med naturlige rynker i en hovedrolle som actionhelt i en hollywoodfilm? Nej, det må være løgn. For en gammel kvinde kan da ikke være actionheltinde. En gammel kvinde er din mor, ikke en mean motherfucker take no shit-voldsudøver.

Men det er Linda Hamilton. Og tilmed en kvinde, som ikke har fået bortopereret sine naturlige alderdomstegn.

»Vi prøver vist at gøre gammel til det nye sort,« udtaler hun charmerende selvbevidst i anledning af premieren på filmen.

For to år siden var det aldrig sket. En forandring må være på vej.

En aldrende revolution

Den første Terminatorfilm havde premiere i 1984. Linda Hamilton spillede også dengang over for Arnold Schwarzenegger.

Linda Hamiltons karakter, Sarah Connor, døde i en tidligere film, men genopstår nu, mere uovervindelig end nogensinde. Der er altså en naturlig forklaring på, hvorfor hun kan få jobbet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Debatindlæg.... suk. Der er masser af ældre damer på tv og i film i alle mulige roller. Nogle har rynker, nogle har ikke. Lad nu folk se ud som de vil og ikke gøre det til noget specielt fordi de i din optik ikke har fået foretaget noget kirurgisk indgreb. Hvad bliver det næste? Skal vi alle klappe og danse når vi får en helt eller heltinde med morgenhår, synligt gule tænder og konstant dårlig belysning i en Hollywoodfilm?

Det må i øvrigt stå for Katrine Wiedemanns egen regning at kalde en 63-årig for "ældre".

charlotte keck

Tak for et godt indlæg.
Der er utroligt få ældre kvinder i hovedroller i amerikansk film og det er dejligt med et brud på denne Hollywoodtradition.
Har du overvejet om din opdeling af kvinderollerne mor, madonna, heks eller luder egentligt ikke også gælder i anden kunst og litteratur?
Tom Finkel: Hvad synes du man skal kalde en kvinde der hverken er ung eller midaldrende?