Læserbrev

DSU'er: Jeg er træt af, at resten af venstrefløjen prioriterer akademisk elite over udsatte

Regeringens støttepartier insisterer på at få en afskaffelse af uddannelsesloftet med i finansloven, men debatten viser, at resten af venstrefløjens ideologiske kompas er dugget til. Lige nu er det vigtigere at prioritere velfærd over uddannelseseliten, skriver medlem af DSU i dette debatindlæg
Debat
9. oktober 2019

Til Folketingets åbningsdebat var en samlet venstrefløj ved at falde over hinanden for at spørge regeringen ind til, hvorfor i alverden det netop offentliggjorte finanslovsudspil ikke prioriterede en fjernelse af uddannelsesloftet.

I virkeligheden er debatten et tegn på, at det ideologiske kompas er dugget til hos de andre venstrefløjspartier.

Mens Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, gentagne gange holdt fast i, at det som sådan også er partiets holdning, at uddannelsesloftet skal væk på sigt, blev regeringens støttepartier ved med at stampe i jorden og føle sig trådt på, løbet om hjørner med og taget ved næsen.

Men som socialdemokrat bliver man træt. Man bliver træt, fordi de andre venstrefløjspartier vælger at prioritere landets uddannelseselite over de fornuftige tiltag, som ellers er præsenteret i finanslovsudspillet.

Man får lyst til at spørge, om resten af venstrefløjen virkelig synes, det er vigtigere, at den akademiske elite i storbyerne har mulighed for at tage flere lange uddannelser, end at de sociale instanser hjælper børn fra udsatte familier på ret køl igen, at hospitalerne plejer vores syge, at politiet patruljerer gaderne?

Det er ikke socialistisk politik at prioritere luksusproblemer hos storbyens overklasse over de pressede sektorer i vores udsultede velfærdsstat.

Selvfølgelig hører det med til debatten, at den resterende venstrefløj primært ønsker uddannelsesloftet fjernet, fordi det medvirker til at øge presset på de unge akademikere. Men jeg nægter at sammenligne stress under kandidatuddannelsen med den følelse, det er at blive svigtet af hospitalet, skolen eller politiet.

Hvis man efterlades i sundhedsvæsenets evige bureaukratiske rundkørsel, hvis man aldrig har lært at læse og regne, hvis man ikke kan stole på, at politiet kommer, når man har behov for dem, ja, så har man det immer væk hårdere end akademikere, der føler sig presset over, at de ikke kan beslutte sig for, hvilken skatteyderfinansieret uddannelse de skal vælge.

Sebastian Schwartz er medlem af DSU

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Og jeg er træt af at S fuldstændig svigter de mest udsatte og fattigste ved intet at gøre for øjeblikkelig at afskaffe fattigdomsydelserne.

hannah bro, Thomas Tanghus og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar