Folk

FOLK

19. oktober 2019

Asmaa Al-Assad

Den syriske diktators førstedame har ifølge mediet Al-Araby sejret i en paladsintrige ved at sikre sig ejerskab af Syriens nye mobilnetværk, Ematel. Dermed har hun udmanøvret mangemilliardæren og Assads ’første-fætter’, Rami Makhlouf.

Rami Makhlouf

’Første-fætteren’ er ifølge Al-Araby Syriens rigeste mand. Før krigen kontrollerede han 60 procent af Syriens økonomi gennem sit netværk af selskaber, blandt disse Syriens største mobilnetværk-udbyder Syriatel. Han er nu sat i husarrest.

Bashar al-Assad

Ydermere er alle hans aktiver, også Syriatel, beslaglagt af Diktatoren i Damaskus. Den seneste restrukturering af det syriske kleptokrati sker angiveligt, fordi Makhlouf nægtede at betale russiske lån af sin formue.

Samer Foz

Syriens nye førende rigmand tilhører også regimets inderkreds og har skabt sin formue gennem storstilet ekspropriation af huse forladt af syriske flygtninge og udlagt til såkaldte ’genopbygningzoner’, skriver Inside Arabia.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu