Folk

FOLK

Debat
9. oktober 2019

Basketballspillere

En kinesisk shitstorm har ramt amerikansk basket, efter at en sportsdirektør kom til at udtrykke sin støtte til Hongkongs demokratibevægelse. Nu tager forbundet NBA afstand fra hans »beklagelige« udtalelser. Basketball er bare ikke en kontaktsport.

Tegneseriefigurer

Sagen er blot det seneste eksempel på, hvordan underholdningsindustrien bøjer sig for kinesisk pres. Den tendens gjorde tegneserien South Park i sidste uge grin med. Siden er alle referencer til showet forsvundet fra det kinesiske internet.

Serietegnere

Mandag kom seriens skabere med en undskyldning. »Ligesom NBA byder vi de kinesiske censorer velkommen i vores hjem og vores hjerter. Vi elsker også penge mere end frihed og demokrati,« skrev de. Og tilføjede, at præsident Xi »overhovedet ikke ligner Peter Plys«

Xi Jinping

Det sidste er en reference til, at kinesiske internetbrugere tidligere har formastet sig til at poste billeder af den kinesiske præsident side om side med tegninger af den gule bjørn. Det tog Xi som stærke mænd nu gør. Han fik Peter Plys-film forbudt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her