Folk

FOLK

Debat
11. oktober 2019

It-kyndig medborger I

Da Esben Warming Pedersen i 2017 skrev sit barn op til institution i Frederiksberg Kommune, opdagede han en sikkerhedsbrist, der gjorde det muligt at trække cpr-numre ud af systemet. Det fortalte han Frederiksberg Kommune, som fortalte det til KMD, der står bag systemet.

It-kyndig medborger II

KMD meldte så Esben Warming Pedersen til politiet for hacking. Han blev sigtet, men nu er sigtelsen frafaldet, og KMD har ikke modsat sig afgørelsen. Esben Warming Pedersen undgår således at blive straffet for at gøre opmærksom på sjusket håndtering af borgeres data.

Fede bjørne I

Det har lige været Fed bjørne-uge i Katmai National Park i den amerikanske delstat Alaska. Fed bjørne-uge (på engelsk: Fat Bear Week) er en årlig internetafstemning om, hvilken en af nationalparkens bjørne, der har været bedst til at tage på i løbet af sommeren.

Fede bjørne II

Konkurrencens deltagere er valgt blandt de bjørne, der er blevet fanget på kamera før og efter opfedningssæsonen. Afstemningen finder sted på Facebook. Årets vinder er hunbjørnen 435 Holly, som da også er blevet godt fed, så den har noget at tære på under vinterhiet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her