Læserbrev

Morten Løkkegaard vægter åbenbart partifælleskabet højere end demokratisk kontrol

Morten Løkkegaards kritik af afvisningen af Sylvie Goulard som kommissær er et blindt forsvar af en partifælle. Han burde i stedet glæde sig over, at Parlamentet har løst sin demokratiske opgave med at kontrollere kommissærkandidaterne, skriver Niels Fuglsang og Christel Schaldemose, socialdemokratiske medlemmer af Europa-Parlamentet, i dette debatindlæg
Debat
21. oktober 2019

Niels Fuglsang og Christel Schaldemose, medlemmer af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet

»Socialisterne har slebet knivene!« skrev vores kollega i Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard (V), på Twitter efter høringen af den franske kommissærkandidat, Sylvie Goulard. Tweetet udstiller, hvordan Løkkegaard har taget politiske skyklapper på i et blindt forsvar af meningsfællen.

Senere rettede Løkkegaard her i Information igen det tunge skyts mod alle andre end Goulard selv. Han mener, at hun har været offer for et hævnkomplot, som vi i den socialdemokratiske gruppe har haft del i, fordi gruppens rumænske kommissærkandidat, Rovana Plumb, blev afvist tidligere i processen. Goulards egen integritet satte han ikke spørgsmålstegn ved.

Desværre hæfter Løkkegaard sig ved alt andet end sagens reelle indhold, nemlig spørgsmålet om snyd med EU-midler, som Goulard er mistænkt for. Det er ikke et »banalt magtspil, som udspiller sig mellem de politiske grupper«, som Løkkegaard skrev. Det er en sag om personlig integritet, og derfor er afvisningerne af Goulard og Plumb sejre for demokratiet.

Vores partifælle Plumbs personlige integritet var udfordret. Derfor var hun ikke værdig til kommissærposten. Det indrømmer vi som socialdemokrater gerne, selv om hun er medlem af vores egen gruppe.

Det samme burde gøre sig gældende for Løkkegaard og Goulard, selv om hun tilhører hans politiske familie og er udpeget af præsident Macron. Goulard er mistænkt for at snyde med EU-midler og har derfor tilbagebetalt 45.000 euro til Europa-Parlamentet. Det undersøges stadig, om en efterforskning skal igangsættes.

Vi var selv med til at grille Goulard ved høringen, og sandheden er, at hun ikke svarede tilfredsstillende på mistanken om snyd.

Løkkegaard kunne jo spørge sig selv, om en dansk kommissærkandidat med mistanke om snyd med EU-midler i bagagen kunne overleve en høring med svar som Sylvie Goulards? Og ville Løkkegaard være lige så hurtig til at fordømme afvisningen af Goulard, hvis hun havde været socialdemokrat?

Løkkegaard bør lægge skyklapperne, og i stedet glæde sig over, at demokratiet har sejret og Europa-Parlamentet løst sin opgave med at kontrollere kommissærerne.

Niels Fuglsang og Christel Schaldemose er begge medlemmer af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Er man engang taget med fingrene i kagekassen, er man sikkert blevet klogere og dygtigere, til at stikke fingrene i kagekassen, igen. Troværdiheden er tabt i første afsløring!
Hvordan har Lykkegård med den slags. Nå, han har vel bare lært af "den lille svindler" og det er fra det niveau, han udtaler sig, såmænd!å