Klumme

I Storbritannien er der ikke konsensus om, hvor grænserne for journalistik bør gå

Prince Harry og hertuginde Meghan har fået nok af den britiske presses tabloide historier og er nu gået til domstolene. Det taler ind i en større diskussion, der handler om, at Storbritannien ikke har et virksomt system til at tøjle presseetiske forsømmelser, skriver journalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Hertuginde Meghan og Prince Harry har fået nok af den britiske presses tabloide historier og er nu gået til domstolene

Hertuginde Meghan og Prince Harry har fået nok af den britiske presses tabloide historier og er nu gået til domstolene

Michele Spartari

9. oktober 2019

Det hævdes, at man i det britiske kongehus i årevis sagde, at der »findes løgne, forbandede løgne og tabloide solohistorier«. Og nu har Prins Harry – hertugen af Sussex og hertuginde Meghan fået nok.

Meghan har anlagt sag mod Mail on Sunday for krænkelse af privatlivets fred, og Prins Harry deltager i et gruppesøgsmål mod Rupert Murdochs The Sun og avisen Daily Mirror, som anklages for at have hindret rettens gang ved i årevis systematisk at have tilbageholdt eller ødelagt bevismateriale om illegale telefonaflytninger og hacking.

Den sidste sag fører tilbage til den store aflytning- og hacking-skandale i 2011, der tvang Murdoch til at lukke Storbritanniens største og bedst indtjenende søndagsavis News of The World.

Men Murdoch-familien vendte det, der lignede en katastrofe, til en sejr ved at flytte flere af journalisterne fra den lukkede skandaleavis til hverdagsavisen The Sun for kort efter at lave en helt nyoprettet søndagsavis Sun on Sunday, der hurtigt indtog den lukkede New of The Worlds førsteplads som landets bedst sælgende søndagsavis. Det er den stadig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu