Folk

FOLK

5. november 2019

Fremmedkrigerbørn 1

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kan se frem til ny politisk ballade på grund af et lovudkast, han har sendt i høring. Nu vil han sætte en stopper for, at børn af fremmedkrigere får dansk statsborgerskab.

Fremmedkrigerbørn 2

Børn af danskere bliver i dag automatisk danske statsborgere. Men den går ikke: Børn født i områder, hvor en terrororganisation er part i en konflikt, vokser ikke op i samhørighed med danske værdier, mener regeringen.

Fremmedkrigerbørn 3

Først rammer vi forældrene, så rammer vi børnene, må ministeren tænke. Der bliver dog ikke tale om lov med tilbagevirkende kraft, som Tesfaye tidligere har præsteret med loven om fremmedkrigeres statsborgerskab.

Fremmedkrigerbørn 4

Lovudkastet har høringsfrist den 12. november. Til den tid vil vi fylde avisspalterne med protester fra blandt andet Advokatrådet, Institut for Menneskerettigheder, Amnesty International, Børns Vilkår, Retspolitisk Forening og Red Barnet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • David Zennaro
Thomas Tanghus og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu