Folk

FOLK

Debat
20. november 2019

Chokoladevintermænd

Medister-segmentet på Facebook er i oprør. Julen er under angreb, konkluderer de på baggrund af et billede, en bruger hævder at have taget under en indkøbstur i Fakta. På prisskiltene står der bandt andet ’chokoladevintermænd’ og ’vinterfestblanding’.

Chokoladevintermænd II

Der er bare ét problem: Billedet er slet ikke fra en Fakta-butik, siger COOP-koncernens kommunikationschef til Ekstra Bladet. Troldehæren er selvfølgelig ligeglad. De tror ikke på Fakta. Og nok heller ikke på fakta.

Flemming Ytzen

Politikens mangeårige Asien-analytiker har ikke meget tilovers for de studerende i Hongkong, der kæmper for demokrati. I et interview med sin egen avis beskriver han dem som »vandaler«, »anarkister« og »en byguerilla«. Og fremhæver Kinas brug af »blød magt«.

Flemming Ytzen II

Udtalelserne vækker mindelser om dengang, journalisten kritiserede Søren Pind for at have kaldt Kina for »ondskabens imperium«. Ret skytset mod IS i stedet for »klodens ældste kontinuerlige civilisation«, skrev han. Interneringslejrene i Xinjiang blev ikke nævnt med et ord.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her