Folk

FOLK

Debat
28. november 2019

Zlatan

Zlatan Ibrahimovic har købt sig ind i Stockholm-klubben Hammarby IF. Den skal være »størst i Skandinavien«, sagde han onsdag. Mange glædede sig over, at stjernen ville investere i sit hjemland. Dog ikke fans af Zlatans barndomsklub, Malmö FF.

Malmö FF

»Nu har han brændt alle broer til Malmö FF,« sagde formanden for fanklubben. For nu holder deres store idol pludselig med de store rivaler i Stockholm!? Zlatan er i øvrigt kommet i noget af et selskab som fodboldklubejer.

Petrodollars

Onsdag blev det bekræftet, at en californisk kapitalfond havde skudt 3,4 milliarder kroner ind i Manchester City, en klub, der som bekendt er ejet af en sheik fra Abu Dhabi. Cirka det samme er PSG i Paris – det er bare en emir fra Qatar.

Global landsby af guld

Monaco og Chelsea er ejet af russiske oligarker. Inter af nogle kinesere. Liverpool, Manchester United, Milan, Roma og Marseille af amerikanske rigmænd. Leicester af en afdød thaimilliardær. Og nå ja, Vejle er ejet af en moldovisk forretningsmand.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her