Folk

FOLK

Debat
9. november 2019

Chlöe Swarbrick

Da 25-årige Chlöe Swarbrick tirsdag havde ordet i det newzealandske parlament, hvor hun talte om, at hendes generation skulle leve med konsekvenserne af ældre generationers ligegyldighed over for klimaet, blev hun afbrudt af et ældre medlem. Hun replicerede køligt:

»Ok, boomer.«

Boomer

Chlöe Swarbrick refererede til den såkaldte baby boomer-generation født lige efter Anden Verdenskrig, og som gennem hele livet har nydt godt af økonomisk fremgang. De troede måske, de var født det helt rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt. Ikke længere.

Berma

Gennemsnitsalderen i det newzealandske parlament er 49, og det gælder muligvis også blandt teksterne på parlamentets tv-kanal, der under Chlöe Swarbricks tale udviste et begrænset kendskab til millennial slang. Teksterne gengav bemærkningen:

»Ok, Berma.«

Jacinda Ardern

Om der er et medlem, der hedder Berma, vides ikke. Men premierministeren hedder Jacinda Ardern, og hun kunne torsdag erklære, at landet med en ny klimalov nu befinder sig »på den rigtige side af historien«. På trods af den store mængde boomers i parlamentet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her