Klumme

Landsholdsfodbold kan blive et hot emne i medieforhandlingerne

Danskernes adgang til at se landsholdsfodbold i tv bliver begrænset fra nytår. Nu tager De Radikale tilløb til at slå et slag for ’det nationale sammenhold’, når det næste medieforlig skal forhandles i 2020, skriver mediejournalist Lasse Jensen i denne klumme
Lasse Schöne i aktion i den seneste landskamp mod Schweiz i Parken. Fra nytår kan landsholdets kampe ikke længere ses i YouSees kabelpakke. Den danske telegigant har smidt de amerikanskejede Discovery-kanaler ud af Danmarks største kabelnet, der bruges af mindst 1,3 millioner danske husstande.

Lasse Schöne i aktion i den seneste landskamp mod Schweiz i Parken. Fra nytår kan landsholdets kampe ikke længere ses i YouSees kabelpakke. Den danske telegigant har smidt de amerikanskejede Discovery-kanaler ud af Danmarks største kabelnet, der bruges af mindst 1,3 millioner danske husstande.

Claus Birch

13. november 2019

Nu ved jeg ikke, om De Radikales Marianne Jelved i virkeligheden er hardcore landsholdsfan, eller om hun blot som mange andre politikere griber chancen for at komme i medierne, fordi der rører sig et eller andet i folkedybet, som de kan høste fordele af.

Forleden spurgte Jelved den fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S):

»Hvorledes vil ministeren sikre, at alle i Danmark får mulighed for at se landsholdsfodbold direkte i tv, og at dette kan ske uden øgede omkostninger for den enkelte borger?«

Jelved spørger, fordi nogle af landsholdets kampe fra nytår ikke længere kan ses i YouSees kabelpakker.

Den danske telegigant har smidt de amerikanskejede Discovery-kanaler ud af Danmarks største kabelnet, der bruges af mindst 1,3 millioner danske husstande. Da Discovery ejer rettighederne til både landsholdets EM-kvalifikationskampe og alle VM-kvalifikationskampene indtil 2022, står trofaste fodboldseere over for tre valgmuligheder, hvis de vil se landsholdsbold: Helt at droppe kvalifikationskampene, betale op til 2.000 kroner mere årligt eller droppe YouSee og finde en anden distributør. Så kan man miste andre kanaler som f.eks. BBC og CNN.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Jeg synes staten eller nationen bliver snydt af sport på højt plan.

1 million seere til en fodboldkamp er stadig penge værd, så hvorfor skal DBU eller andre sportsorganisationer have lov til at bruge nationalsang, nationalflag og rød-hvide farver uden at betale royalties? De kunne meget passende gå til Kongehuset, der sandsynligvis vil kvittere folket med at stille en transmission af kampen til rådighed.