Essay

Omsiggribende hjemløshed

Kandestøberier i ommøbleringens tidsalder
Jakob Ellemann smyger sig ind i nystrøget erkendelse af et gammelt partis tvetydigheder, mens Inger Støjberg hårdt pumpet træder frem som liberalistisk modernisme, populist uden skrupler og tilpasningsduelig efter behov. Når formanden stiller sig, hvor geometrien tangerer De Radikale, vender Støjberg sig mod det autoritære højre.

Jakob Ellemann smyger sig ind i nystrøget erkendelse af et gammelt partis tvetydigheder, mens Inger Støjberg hårdt pumpet træder frem som liberalistisk modernisme, populist uden skrupler og tilpasningsduelig efter behov. Når formanden stiller sig, hvor geometrien tangerer De Radikale, vender Støjberg sig mod det autoritære højre.

Henning Bagger

22. november 2019

Politiske partier bestræber sig på at nå deres mål nedfældet i mere eller mindre forpligtende programmer.

I den daglige kamp søger de at skade modstanderne, der lige så ihærdigt stræber mod deres respektive mål i kappestrid med konkurrenterne. Heri består den klassiske politiske kamp, der yderligere næres af nid og nag og personlige ambitioner. Kort sagt: menneskelig adfærd koncentreret i det politiske miljøs kampe og intriger, blotlagt i det omfang pressen trænger ned under overfladen. I den politiske proces – det bør ikke glemmes – opleves også storsind og generøsitet. Men ikke så tit.

Alt er blandet i én pærevælling, som politiske kommentatorer af skiftende indsigt og forstand lever af at udskille i vællingens bestanddele for siden at røre det hele sammen i nye blandinger og indsigter. Den vedtagne visdom er, at det politiske håndteres efter rationelle principper.

Det er ikke altid tilfældet. Tidsånd, følelser og regulær dumhed spiller ind.

Og rationalet er under forandring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Poul Erik Riis
 • Hans Larsen
 • Tino Rozzo
 • Lars Koch
 • Lillian Larsen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Kurt Nielsen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Anker Heegaard
 • Tommy Clausen
 • Eva Schwanenflügel
 • Thomas Tanghus
 • erik pedersen
 • Marianne Stockmarr
 • Frede Jørgensen
Poul Erik Riis, Hans Larsen, Tino Rozzo, Lars Koch, Lillian Larsen, Maj-Britt Kent Hansen, Kurt Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anker Heegaard, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, erik pedersen, Marianne Stockmarr og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer