Læserbrev

Studerende: Humanisterne, der laver blokade, repræsenterer kun et fåtal

HUM-rådet påstår at repræsentere alle 9.000 humaniorastuderende på Københavns Universitet, men i virkeligheden repræsenterer de kun et fåtal af de studerende. Deres blokade vil føre til et politiseret og mindre frit universitet, skriver kandidat for Konservative Studerende i dette debatindlæg
Debat
26. november 2019

Ledelsesgangen på Det Humanistiske Fakultet har siden den 28. oktober været besat af studerende fra studenterforeningen HUM-rådet, som har nægtet dekan Jesper Kallestrup og hans kolleger adgang til deres kontorer.

HUM-rådet protesterer over fagsammenlægninger og besparelser på fakultetet. De beskylder dekanen for ikke at lytte og vil fortsætte blokaden, indtil de har fået deres vilje.

HUM-rådet, som er en underforening til Studenterrådet, mener, at de repræsenterer alle studerende på humaniora. Og det er egentlig det, som bekymrer mig mest.

For det hænger ikke sammen med virkeligheden, når en studenterforening indtager ledelsesgangen, sætter et helt fakultets administration på pause og retfærdiggør det med, at det er i alle 9.000 humaniorastuderendes interesse.

Det er principielt forkert, når der ved det seneste universitetsvalg kun var 13,6 procent af de studerende på humaniora, som stemte til Akademisk Råd, der blandt andet har til opgave at rådgive dekanen om uddannelser og fordelingen af bevillinger.

Derudover har HUM-rådets gruppe for aktive medlemmer på Facebook kun 161 medlemmer. 161 personer, som træffer beslutningen om, hvad der er i de resterende 8.839 studerendes interesse.

Danske Studerendes Fællesråd, en paraplyorganisation for mange studenterorganisationer, støtter HUM-rådet i deres blokade. På deres hjemmeside påstår de at repræsentere mig og 165.000 andre studerende på videregående uddannelser. Mit gæt er, at langt de fleste af de 165.000 studerende aldrig har hørt om dem.

HUM-rådet repræsenterer ikke alle humaniorastuderende. Danske Studerendes Fællesråd repræsenterer ikke alle studerende i Danmark. Og siger vi ikke fra over for deres politiske strategi og agenda, vil det med tiden resultere i et politiseret og mindre frit universitet.

De studerende bør bruge Akademisk Råd til at påvirke dekanen – ikke blokader og ultimative krav.

Cille Hald Egholm er kandidat for Konservative Studerende til Akademisk Råd.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her