Læserbrev

Udtryk for uvidenhed, når Vanopslagh kalder fagbevægelsen samfundsskadelig

I 3F kæmper vi for vores medlemmers interesser, og i processen sparer vi samfundet for milliarder af kroner årligt. Derfor udstiller Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, sin uvidenhed, når han kalder os 'samfundsskadelige', skriver Peter Bøgh Kjærulff, formand for 3F’s byggegruppe i Frederiksborg, i dette debatindlæg
4. november 2019

I 3F kæmper vi for vores medlemmer. Længere er den ikke. Derfor er det også helt skørt, når Alex Vanopslagh (LA) lader sig forarge over det i sin kronik i Information den 30. oktober.

Alex Vanopslaghs forargelse svarer til at blive forarget over, at Landbrug & Fødevarer kæmper for landmændene. Det undrer mig, at et parti som LA, der selv er kendt for at kæmpe deres sponsorers sag, vælger at pege fingre ad fagbevægelsen.

Kæden hopper helt af, når Vanopslagh kun sætter få konkrete ord på sin kritik. Hans uvidenhed om arbejdsmarkedet bliver tydelig, når man ser på alt det, han ikke forholder sig til.

Jeg snakker naturligvis om al den værdi, som fagbevægelsen skaber hver eneste dag.

3F løser årligt 40.000 faglige sager, hvor kun 200 af dem havner hos en dommer. Det betyder besparelser på flere milliarder for samfundet og virksomhederne.

3F kæmper indædt for at sikre et godt arbejdsmiljø for vores kolleger på arbejdspladserne. For eksempel har vi etableret Byggeriets Arbejdsmiljøbus, som dagligt pisker rundt mellem byggepladserne for at rådgive mestre og svende.

3F arbejder benhårdt for at sikre en værdig tilbagetrækning til vores kolleger. Det hjælper både den enkelte kollega til at få en god tid i livets efterår, men det sikrer også, at folk ikke bliver så slidt ned, at de kommer til at hænge i sundhedssystemet resten af livet, alene fordi samfundet ikke handlede i tide.

Derfor tangerer det til det respektløse, når Vanopslagh så dristigt kalder det samfundsskadeligt.

Jeg kan komme med flere eksempler, hvor vi løfter samfundet, helt fra den lille sag mellem den lille mester og lærling til de store arbejdsmiljøindsatser. Nogle gange kan vi ikke løse det alene, og derfor søger vi også politisk indflydelse, og her samarbejder vi selvfølgelig med partier, som lytter til os.

Mon ikke en af årsagerne til, at LA har set sig sure på fagbevægelsen, er, at vi med en politisk alliance på tværs af blokkene med Socialdemokratiet og DF fik blokeret for Lars Løkkes forsøg på at hæve pensionsalderen – et forslag LA støttede.

Når LA påstår, at vi kæmper for vores medlemmers interesser, så har de ret – og vi er hamrende stolte af det.

Af Peter Bøgh Kjærulff er formand for byggegruppen i 3F Frederiksborg.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Svendsen
  • Peter Tagesen
  • Poul Erik Pedersen
  • Marianne Stockmarr
  • Torben K L Jensen
Carsten Svendsen, Peter Tagesen, Poul Erik Pedersen, Marianne Stockmarr og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer