Folk

FOLK

Debat
17. december 2019

Mezut Özil

Store sportshold har en tendens til at være utrolig politiske i deres bestræbelser på ikke at være politiske. Senest har fodboldklubben Arsenal undsagt sin spiller Mezut Özil, som i weekenden kritiserede Kinas undertrykkelse af det muslimske mindretal i Xinjiang-provinsen.

Arsenal

Klubben har følt sig »nødsaget« til at falde på knæ og erklære, at den altså overhovedet ikke har en holdning til, at Kina har indespærret en million mennesker i genopdragelseslejre. Alligevel valgte det tyndhudede kinesiske regime at aflyse tv-dækningen af Arsenals kamp søndag.

Harvey Weinstein I

Filmproducenten, som er beskyldt for cirka 80 seksuelle overgreb, beklager sig nu over, at alle har glemt alt det, han gjort for kvinder og ligestilling. »Jeg har lavet flere film, som er instrueret af kvinder eller har handlet om kvinder, end nogen anden filmskaber.«

Harvey Weinstein II

Man får næsten lyst til at gøre som Steve Buscemis mr. Pink i den Weinstein-producerede film Reservoir Dogs, der gnider to fingre mod hinanden og spørger: »Kan du høre, hvad det her er? Det er lyden af verdens mindste violin, der spiller kun for dig.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her