Folk

FOLK

FOLK fra dagens avis
Debat
18. december 2019

Vladimir Putin

Russiske hackere er berygtede over hele verden, men ingen har tilsyneladende informeret præsidenten om vigtigheden af it-sikkerhed. På officielle pressebilleder fra Kreml ser det ud til, at hans arbejdscomputer kører det dybt forældede styresystem Windows XP.

Vladimir Putin II

Eftersom Microsoft ikke har udgivet sikkerhedsopdateringer til styresystemet siden 2014, er det hullet som en si. Eller som firmaet lidt mere diplomatisk skriver på deres hjemmeside: »Sårbart over for sikkerhedsrisici og vira«. Sæt i gang, FE!

Vladimir Putin III

Ironisk nok er det måske den gamle KGB-officers indgroede mistro til amerikansk teknologi, der holder ham fast i den forældede software. Det 18 år gamle XP er det sidste Microsoft-system, der er blevet sikkerhedsgodkendt af det russiske forsvarsministerium.

Vladimir Putin IV

Kreml har længe ønsket at skifte de amerikanske produkter ud med hjemlige. Men også i Rusland er offentlige it-projekter en vanskelig affære. Ifølge avisen Kommersant er planerne blevet udskudt på grund af tekniske vanskeligheder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her