Folk

FOLK

11. december 2019

Nobelfolk

Mens forfatteren Peter Handke fik Nobelprisen trods sin støtte til det forbryderiske Milosevic-regime, var kravene til gæsterne ved den årlige ceremoni anderledes høje. Som den eneste partileder i Riksdagen var Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson ikke inviteret.

Nobelfolk II

Udelukkelsen begrundes med, at »partiets baggrund i højreekstremisme og repræsentanternes nuværende ageren viser en manglende respekt for det grundlæggende princip om, at alle mennesker har samme værdi og rettigheder – uanset hudfarve, herkomst eller religion«.

Nobelfolk III

Derimod var det intet problem at invitere repræsentanter for diktaturstater. Det er praksis at invitere alle ambassadører udstationeret i Sverige, forklarer Nobelstiftelsens pressechef til nyhedsbureauet TT. Heriblandt altså Saudi-Arabiens, Irans og Kinas.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Lasse Skou Andersen

Det er en selvstændig diskussion, om Peter Handke er en værdig Nobelprismodtager -
Alen Meskovic har her i avisen d. 18.10.2019 fremført argumenter imod -
Peter Nielsen har i dag argumenteret for.

Men hele forløbet omkring ceremonien skriger til Himlen af Nobelpriskomiteens dobbeltmoral. Det er fuldstændigt uhørt at undlade at invitere en folkevalgt partileder, samtidig med, at ambassadører fra et hvilket som helst land inviteres.