Folk

FOLK

Debat
16. december 2019

Michael Strunge I

Er du en af de mange tusinder, der på et tidspunkt (sandsynligvis i teenageårene) anskaffede dig Gyldendals mursten af en digtsamling Samlede Strunge, så er der måske grund til at opdatere. Der er nemlig dukket nye digte op, så samlingen måtte udvides.

Sygeplejeelev

Kristeligt Dagblad fortæller, at Strunge skrev digtene, mens han var indlagt på psykiatrisk afdeling og dér gav dem til en sygeplejeelev. Tro mod sin stil pakkede Strunge ikke gaven ind i smukke strofer. I et af digtene står for eksempel:

»Dagen er hjernedød«.

Anne-Marie Mai

Efter at den tidligere sygeplejeelev havde holdt digtene for sig selv i mange år, henvendte hun sig til litteraturprofessor Anne-Marie Mai, der kunne bekræfte digtenes høje poetiske kvalitet. Hun er redaktør på nyudgivelsen af punkpoetens samlede digte.

Michael Strunge II

Det er ikke alle fem nye digte, der stammer fra psykiatrisk afdeling Nordvang i Glostrup – der også lyder det mere Strunge-klingende navn: P7879. Et af dem er fundet i digterens eget arkiv. Den perfekte julegave til din nærmeste alvorstunge gymnasieelev.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her