Klumme

Georg Metz: Nej, Anna Libak, de konservatives sejr i Storbritannien er ikke folkets sejr over eliten

Når tømmermændene indfinder sig i White Hall
»Den ikkevalgte Venstre-folketingskandidat debattør Anna Libak fik i Berlingeren udlagt det britiske valg forleden til folkets sejr over eliten. Et standpunkt, kan man mene, al den stund Boris Johnson og hans håndgangne repræsenterer elite i bogstaveligste forstand,« skriver Georg Metz i denne uges Intermetzo

»Den ikkevalgte Venstre-folketingskandidat debattør Anna Libak fik i Berlingeren udlagt det britiske valg forleden til folkets sejr over eliten. Et standpunkt, kan man mene, al den stund Boris Johnson og hans håndgangne repræsenterer elite i bogstaveligste forstand,« skriver Georg Metz i denne uges Intermetzo

UK PARLIAMENT

20. december 2019

Den ikkevalgte Venstre-folketingskandidat debattør Anna Libak fik i Berlingeren udlagt det britiske valg forleden til folkets sejr over eliten.

Et standpunkt, kan man mene, al den stund Boris Johnson og hans håndgangne repræsenterer elite i bogstaveligste forstand, elite af selvbevidst højkastearrogance, der næppe kendes mere udpræget entydigt i noget andet land, end ikke i Frankrig. Velhavende folks børn – mestendels – der har deres dannelse og udgangspunkt fra de dyreste kostskoler og Englands to gamle universiteter, og hvis træning til en selvfølgelig politisk løbebane i partiet som naturlig og traditionsrig forlængelse af pligt og privilegier sker i diskussionsklubberne. Her står saglighed og indsigt sjældent mål med veltalenheden.

Man kan med større rimelighed og kendsgerningerne på rette hylde hævde, at det nyligt overståede valg i den splittede nation kan tolkes som den stokkonservative nationalistiske britiske elites sejr over folket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bent Gregersen
 • Kurt Nielsen
 • Lars Bo Henriksen
 • Eva Schwanenflügel
 • jørgen djørup
 • Jesper Eskelund
 • Torben K L Jensen
 • Ib Gram-Jensen
 • Morten Lind
 • Ivan Mortensen
 • Torben Ethelfeld
 • Jakob Dahl
 • Christian Mondrup
 • erik pedersen
 • Martin Andersen
 • Katrine Damm
 • Anders Graae
 • Thomas Tanghus
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • David Zennaro
 • Tommy Clausen
 • Anker Heegaard
 • Hanne Ribens
 • John Scheibelein
 • Susan Hansen
Bent Gregersen, Kurt Nielsen, Lars Bo Henriksen, Eva Schwanenflügel, jørgen djørup, Jesper Eskelund, Torben K L Jensen, Ib Gram-Jensen, Morten Lind, Ivan Mortensen, Torben Ethelfeld, Jakob Dahl, Christian Mondrup, erik pedersen, Martin Andersen, Katrine Damm, Anders Graae, Thomas Tanghus, Bjarne Bisgaard Jensen, David Zennaro, Tommy Clausen, Anker Heegaard, Hanne Ribens, John Scheibelein og Susan Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det kapitalistiske lorte system. Over hele verden.

bjarne faurbye, Bent Gregersen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Maia Aarskov, Peter Andreas Ebbesen, Tommy Clausen og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar

Jo mere Trump har ført sig frem med America First og Storbritanien har tumlet rundt i deres totalt uforberedte Brexit, jo mere er jeg blevet tilhænger af EU.
Anna Libak frremfører en række udokumenterede påstande som hun så argumenterer imod. Folket vinder over eliten. Ha det får vi se om folket i UK vinder over de konservative, og her er folket ikke engang befolkningsflertallet.
Det er først nu brexit begynder i den virkelige verden.

Bent Gregersen, Kurt Nielsen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Flemming Berger anbefalede denne kommentar