Klumme

Selvfølgelig hyrer Socialdemokratiet pressefolk, de svinger med

Det kan næppe overraske, at et ministerium ansætter pressechefer eller pressemedarbejdere, som man føler vil svinge godt med ministeren. Også politisk. Kræftens Bekæmpelse ville jo heller ikke hyre en kendt kæderyger som kommunikationsdirektør, skriver mediejournalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Socialdemokratiets regeringsovertagelse resulterede i, at otte ministerielle pressechefstillinger blev ledige. Nu bebuder Folketingets formand, at han vil se på ansættelserne.

Socialdemokratiets regeringsovertagelse resulterede i, at otte ministerielle pressechefstillinger blev ledige. Nu bebuder Folketingets formand, at han vil se på ansættelserne.

Ida Guldbæk Arentsen

4. december 2019

At de, der har magten, bruger magten til at skaffe sig mere magt er næsten banalt. Og for at fastholde og udbygge den skal man kunne påvirke den offentlige diskussion. Derfor er antallet af pressechefer og kommunikationsfolk eksploderet både i den offentlige og den private sektor.

Efter socialdemokraterne overtog regeringsmagten, blev otte ministerielle pressechefstillinger nærmest mirakuløst ledige. Og da Berlingske den 20. oktober gravede sig frem til, at seks af de otte nyansatte pressechefer til forveksling lignede socialdemokrater, væltede kritikken ned over regeringen.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, gik på Folketingets talerstol og angreb statsministeren. Andre oppositionspolitikere var også forargede. Eksperter var bekymrede for politiseringen af embedsapparatet. Siden er antallet af ’røde’ pressechefer øget fra seks til syv ud af ni nybesatte chefposter. Ministerierne fastholdt, at de nyansatte embedsmænd var ansat helt efter bogen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Johnny Christiansen
 • David Zennaro
 • Niels Møller Jensen
 • ingemaje lange
 • Erik Karlsen
 • Grethe Preisler
 • Torben K L Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Katrine Damm
 • Anker Heegaard
 • Kurt Nielsen
 • Maj-Britt Kent Hansen
Johnny Christiansen, David Zennaro, Niels Møller Jensen, ingemaje lange, Erik Karlsen, Grethe Preisler, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Anker Heegaard, Kurt Nielsen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kan man sige der bruges mange kræfter på at sende et bestemt budskab. Jeg tror det giver bagslag, for danskerne er ikke socialdemokrater.

Og således synes den ged at være barberet …. eller hvad.
De politiske drillerier omkring disse ansættelser, har virket stupide fra begyndelsen af.
Hvilken politiker med fornuften i nogenlunde behold, vil ansætte rådgivere hvis synspunkter man ikke deler?
Tak til Berlingske og enhver anden, som bringer disse fakta frem i lyset.

Bjarne Bisgaard Jensen, Birte Pedersen, Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Werner Gass, Tom Andreæ, P.G. Olsen, Helle Walther, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Jens Larsen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Undrer mig over at det skulle tage fem uger at få bragt balance i sagen, og at Venstres formand i mellemtiden når at kaste med sten fra sit glashus...

Liselotte Paulsen, Birte Pedersen, Mogens Holme, Werner Gass, Helle Walther og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

For venstre gælder det, Det er kun forkert hvis andre gør det.

Venstre egne må gerne være grådige egoistiske nasserøve og dovne hunde der ikke gider vise rettidig omhu.
Og på trods af de stod i spidsen af propaganda kampagner med belæring om hvem de er dem der selv viser de har noget at skjule. Holdt de sig ikke selv tilbage med, at skjule deres gerninger bag manglende akt indsigt.

Dertil kan ligges, at mennesker der ikke ser det mindste problem i at lyve land og folk i krig, og brænde vores penge af på at slå mennesker ihjel begrundet med løgn, nok ikke bør forventes, af voksne modene mennesker, at de holde sig til sandheden i andre tilfælde.

Liselotte Paulsen, Per Christiansen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar