Klumme

To af #MeToo-bevægelsens heltinder er faldet fra deres piedestaler

Skuespiller Cissi Wallin står anklaget for bagvaskelse, og influencer Linnéa Claeson er blevet afsløret i at poste falske dickpics på sin instagramprofil. Det demonstrerer, at feminismens ømme punkt er retssikkerheden, skriver forfatter Åsa Linderborg i denne klumme
Alle er enige om, at Cissi Wallin (billedet) vil blive dømt for grov bagvaskelse og få to års betinget fængsel. De medier, som for nylig hævdede, at #MeToo er det bedste, der er sket, lægger nu panderne i dybe folder. Presseetikken er derimod ikke et spørgsmål, skriver Åsa Linderborg.

Alle er enige om, at Cissi Wallin (billedet) vil blive dømt for grov bagvaskelse og få to års betinget fængsel. De medier, som for nylig hævdede, at #MeToo er det bedste, der er sket, lægger nu panderne i dybe folder. Presseetikken er derimod ikke et spørgsmål, skriver Åsa Linderborg.

1081 Fredrik Persson/TT

3. december 2019

De svenske instagramfeminister har haft tunge dage den seneste måned. To af deres frontfigurer – Cissi Wallin og Linnéa Claeson – er selvforskyldt trillet ned fra deres piedestaler. Styrtet kan få ødelæggende konsekvenser for flere end dem selv.

Den 16. oktober 2017 anklagede skuespiller Cissi Wallin Aftonbladets journalist Fredrik Virtanen for en voldtægt, som skal have fundet sted i 2006.

Det var starten på #MeToo i Sverige, en bevægelse, der fik massepsykotiske virkninger som intet andet sted i verden. I næsten to år er Wallin blevet hyldet som en modig heltinde, en whistleblower, som trodsede loven for at advare andre kvinder om ’Sveriges Harvey Weinstein’. Virtanen, som mistede sit job og sin anseelse, anmeldte Wallin for bagvaskelse. Forleden var sagen i Stockholm Tingsret.

Vi, der var der, bevidnede en tragisk dødsdans. Wallin og Virtanens skæbner vil for altid være filtret sammen med hinanden. De vil aldrig blive frie, deres liv er for evigt defineret af det, der muligvis skete en sommernat i 2006 og den lynchjustits, som fulgte i efteråret 2017.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
  • ulrik mortensen
  • Emil Davidsen
  • Olaf Tehrani
  • Hans Larsen
  • Poul Anker Juul
Benno Hansen, ulrik mortensen, Emil Davidsen, Olaf Tehrani, Hans Larsen og Poul Anker Juul anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det svarer til at vurdere global opvarmning som overstået efter to kraftige regnskyl i Afrika.

Læser man ikke nyhederne? Millioner af kvinder dræbes, voldtages, mishandles og handles hvert år. Og det er ikke kun i lande, hvor der er krig. Er 138 kvinder er bare i år blevet myrdet af deres mænd/kærester i Frankrig. Gruppevoldtægter i Indien og Epstein er et par af de andre nyheder. Alt sammen uden at tilsvarende millioner af mænd er blevet straffet. Så hvem er det nu, som er øm omkring retssikkerheden?

Mette Poulsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Rikke Nielsen, Palle Yndal-Olsen, Helene Gertsen, Eva Schwanenflügel og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar

Det er ikke klummens pointe at #metoo er slut. Der står jo netop:
"Det er en katastrofe for alle de kvinder, og mænd, som udsættes for overgreb. I den normale verden, i skyggen af instagramfeminismen, fortsætter volden og krænkelserne hele tiden."

Søren Fosberg, Benno Hansen, Henrik Brøndum, Jens Flø, Andreas Thom og Anders Guldagger anbefalede denne kommentar

"Alle er enige om, at Cissi Wallin vil blive dømt for grov bagvaskelse og få to års betinget fængsel."
Hvad med at vente på dommen, og ikke udbrede dette gætværk.

Katrine Marie Christiani og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

En tåbelig betragtning, selvfølgelig ændrer et par spektakulære sager ikke på den ny erkendelse, at mange kvinder udsættes for overgreb af varierende grad fra mænd.

Estermarie Mandelquist, David Joelsen, Rikke Nielsen, Katrine Marie Christiani og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hmm. Jeg prøver lige en af kommentatorenes svar i en lidt anden kontekst: skandalesag med Harvey weinstein rammer avisen og der udtales: tåbelig, selvfølgelig ændre én skandaledag ikke på den erkendelse at langt de fleste mænd godt kan opføre sig ordentligt.
Tjoa, det lyder også rimeligt nok.
Hva med en anden kommentar.
138 kvinder i Frankrig er Ca. 4% af samme lands antal årlig trafik dræbte. Jo, sådan kan man sætte nogle tal op mod andre og få dem til at vokse eller skrumpe. Sjov øvelse.
Hvorfor er det så svært at se i øjnene at lynchinger er udtryk for en grundholdning om at målet helligere midlet! Indsæt selv tema, men vær sikker på at der er langt ar falde fra den moralske højborg når man ikke kan sætte sig ud over den grundholdning.

Morten Pedersen

Perspektivet i artiklen står ganske tydeligt, og er en eftertanke værd. "feminismens ømme punkt er retssikkerheden". Det handler om debatten og virkningerne i Vesten og ændrer ikke strukturer i Asien og Afrika, nej, men det er da ganske relevant alligevel.