International kommentar

Trumps racistiske forbud mod antisemitisme

Det er et prisværdigt mål at ville bekæmpe racisme. Men at udpege antisemitisme i et præsidentielt dekret, særligt når konceptet er så tæt knyttet til meninger om staten Israel, er en fejl
Donald Trump har udstedt et præsidentielt dekret om, at statslige midler skal tilbageholdes fra uddannelsesinstitutioner, som ikke formår at bekæmpe antisemitisme.

Donald Trump har udstedt et præsidentielt dekret om, at statslige midler skal tilbageholdes fra uddannelsesinstitutioner, som ikke formår at bekæmpe antisemitisme.

Jim Watson

2. januar 2020

Den amerikanske præsident Donald Trump mener, at antisemitisme er et seriøst problem i USA. Men Trump er ikke lige så bekymret over neonazister, som råber, at jøder og andre minoriteter »ikke skal erstatte os«, fordi han synes, at mange ’white supremacists’ er »meget fine mennesker«.

Nej, Trump er mere bekymret over, at studerende på amerikanske campusser opfordrer til boykot af Israel for at støtte Palæstina.

Trump har udstedt et præsidentielt dekret om, at statslige midler skal tilbageholdes fra uddannelsesinstitutioner, som ikke formår at bekæmpe antisemitisme. Eftersom jøder i det nye dekret identificeres som en diskrimineret gruppe på baggrund af etniske, racemæssige eller nationale karakteristika, vil et angreb mod Israel pr. definition være antisemitisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Brian Nocis Jensen
  • Gert Romme
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Troels Ken Pedersen
  • Dorte Sørensen
  • Hans Larsen
  • Kim Øverup
Brian Nocis Jensen, Gert Romme, Peter Beck-Lauritzen, Troels Ken Pedersen, Dorte Sørensen, Hans Larsen og Kim Øverup anbefalede denne artikel

Kommentarer

for 117' gang: Det er IKKE anti-semitisme, når man påpeger Israel overtræder international lov, jeg gentager: det er IKKE anti-semitisme, når man påpeger Israel overtræder international lov. Det er ikke engang anti-zionisme.

Kim Øverup, Gert Romme, Svend Erik Sokkelund, Søren Fosberg og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Trump kan kun argumentere på platteste vis. Det er et velkendt trick at kalde kritik af staten Israel for antisemitisme. Det er det rene vås og manipulation. Hvad med jøder der er kritiske overfor staten Israels politik i de besatte områder. Er de også antisemitter?

Man kan bruge/misbruge holocaust til meget, herunder at legitimere undertrykkelse og ulovlig besættelse af andres land.

Kurt Loftkjær

Newtons 3. lov
Hvis man i overført betydning kan bruge Newtons 3. lov om aktion er lig med reaktion i debatter og ved kommentarer, så synes den ophævet i dette tilfælde. Hvorfor er der ingen reaktioner.
Hvad er antisemitisme og hvad er antizionisme?
Her er tale om emner, som i mindst et århundrede har været betydende for mange mennesker i verdenen og som har haft afgørende betydning for stormagterne og situationen i Mellemøsten i hele min levetid startende i begyndelsen af 1950'erne.
En del af grundlaget for problemerne i Mellemøsten findes tilbage i tiden omkring 1. Verdenskrig. Om det kan man bl.a. prøve at blive klogere i bogen ”Mellemøsten og zionismen” af den tidligere leder af PET, Ole Stig Andersen, som her giver sit personlige kritiske perspektiv på Vestens og zionismens rolle i Mellemøsten.
Mellemøsten har i over 100 år dannet centrum for stormagternes politiske og magtmæssige interesser. I senere tid eksemplificeret ved den frygtelige krig i Syrien, samt konflikten mellem Israel og Palæstina. Ole Stig Andersen forsøger at forklare og analysere, hvordan Vestens og zionismens magtambitioner har påvirket regionen op gennem den moderne historie og hvordan Mellemøstens nuværende situationen er fremkommet.
"Mellemøsten og zionismen" tager udgangspunkt i centrale historiske hændelser og vigtige personer. Ole Stig Andersens analyse indeholder mange interessante perspektiver, der illustrerer regionens historiske kompleksitet.
(Mit indlæg er inspireret af https://www.saxo.com/dk/mellemoesten-og-zionismen_ole-stig-andersen_haef... )