International kommentar

Amerikas højrekristne er overbevist om, at Trump er Guds redskab

For dem, som anser Trump for at været et instrument for Gud, er det ligegyldigt, hvor rationel og velargumenteret kritikken af ham og hans politik måtte være. For Guds udvalgte diskuterer man ikke med
Evangelikere og tilhængere af den amerikanske præsident Donald Trump er samlet i bøn, da præsidenten holdte tale d. 3. januar i forbindelse med sin Trump-kampagne i Miami, Florida. I dag er de fundamentalistiske protestanter, vi kender som evangelikere, og de konservativt-katolske kristne Donald Trumps mest glødende tilhængere. 

Evangelikere og tilhængere af den amerikanske præsident Donald Trump er samlet i bøn, da præsidenten holdte tale d. 3. januar i forbindelse med sin Trump-kampagne i Miami, Florida. I dag er de fundamentalistiske protestanter, vi kender som evangelikere, og de konservativt-katolske kristne Donald Trumps mest glødende tilhængere. 

Jim Watson

14. januar 2020

Kun én katolik skrev under på USA’s uafhængighedsklæring i 1776, Charles Caroll of Carollton var hans navn. Men selv om denne plantageejer fra Maryland således blev en af USA’s ærværdige founding fathers, kunne han, fordi han var katolik, ikke bestride offenlige embeder. Først da forfatningen i 1788 var ratificeret, blev denne ret sikret, og lige siden har Kongressen været konstitutionelt afskåret fra at etablere nogen statsreligion eller religiøs diskrimination.

Ikke alle amerikanere jublede, da kirke og stat blev adskilt. Thomas Jefferson, en anden founding father, blev af religiøse fanatikere stemplet som en farlig vantro, der ville kristendommen til livs.

I dag ivrer religiøse kræfter på ny for at sætte kristendommen i centrum for USA’s offentlige og politiske liv – blandt disse justitsminister, William Barr, en dybt konservativ katolik, som raser imod »sekularisters angreb på religionen og traditionelle værdier«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • David Zennaro
Christian Mondrup og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Intet land har fortjent Trump så meget som USA.

Men det er også interessant at se, at de evangelikales fremmarch har resulteret i en markant stigning af ikke-troende i Guds eget land. Hvis fem pct af boomerne er ikke-troende, så er det hver tredie millenial. Og DET er helt sikkert en reaktion på fundamentalisterne..