International kommentar

Corbyns nederlag forstærker kun socialdemokraternes krise

Den besynderlige lettelse blandt højrefløjssocialdemokrater over nederlaget for Europas rødeste socialdemokrati kan blive kortvarig – med deres mangel på politisk mod og fantasi styrer de selv imod ikke mindre forsmædelige nederlag
I det britiske parlament blev Jeremy Corbyn anklaget for at være ’marxist’, hvilket i sig selv er et skældsord. Jævnligt hånes han også for at være ‘antibritisk’.

I det britiske parlament blev Jeremy Corbyn anklaget for at være ’marxist’, hvilket i sig selv er et skældsord. Jævnligt hånes han også for at være ‘antibritisk’.

JONATHAN BRADY

6. januar 2020

Har nogen politiker i de senere år været så hadet og frygtet som Jeremy Corbyn?

Verdens samlede borgerlighed, hele det liberale kommentariat og alverdens højresnoede socialdemokrater afskyr den mand, som gik til valg under parolen ’It’s time for real change’.

I Sverige blev Labours radikale reformprogram sammenlignet med Lenins tvangskollektiviseringer. Corbyn er blevet kaldt for en britisk Robert Mugabe eller Hugo Chávez, og med Corbyn ville Storbritannien blive som »et Venezuela uden olie«.

Storbritanniens chefrabbiner hævdede sågar, at Corbyn i dag udgjorde den største enkeltstående trussel imod verdens jøder, mens de sladrende liberale klasser lagde panden i dybe folder over den røde antisemit, som havde stillet sig i spidsen for Europas største parti.

I parlamentet blev Corbyn anklaget for at være ’marxist’, hvilket i sig selv er et skældsord. Jævnligt hånes han også for at være ‘antibritisk’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Christian Mondrup
  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
ingemaje lange, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Hvorfor er det så svært at huske at det var støttepartierne og ikke Socialdemokraterne der vandt valget i juni 19?

ingemaje lange, Christian Mondrup, Ebbe Overbye, Herdis Weins, Carsten Svendsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Et mere nuanceret billede i medierne ville nok også hjælpe på folks forståelse for hvad de enkelte partier står for og har stemt for.
Tænk om der en gang i kvartalet blev udgivet og analyseret en opgørelse over hvad de enkelte partier havde stemt for og hvilke forslag de havde fremført.
Fx. hvordan og med hvilke midler vil de foretage for at opnå de nu vedtagede 70% nedsættelse af CO2-udslippet.
Hvem vil gøre noget og hvordan for at mindske uligheden i samfundet .
Osv.... osv....
Hvis alle partierne 4 gange om året blev holdt op på deres afstemninger og forslag - mon der så ikke blev større fokus på hvad de enkelte partier ville gøre for det danske samfund og hvorhen de enkelte partier ønskede den danske samfundsudvikling.