Klumme

Derfor skal vi droppe klimamålene

At sætte delmål for klimahandling lyder fornuftigt, men det forhindrer os faktisk i at opnå fremskridt. Her er en anden strategi: Maksimering, skriver klummeskribent George Monbiot i dette debatindlæg
»Det eneste rigtige svar på klimakrisens undtagelsestilstand er at maksimere al klimahandling. Vi er nået frem til den brændende bygning. Det eneste humane og fornuftige mål er at gå efter at redde alle, der befinder sig i den,« skriver George Monbiot i denne klumme.

»Det eneste rigtige svar på klimakrisens undtagelsestilstand er at maksimere al klimahandling. Vi er nået frem til den brændende bygning. Det eneste humane og fornuftige mål er at gå efter at redde alle, der befinder sig i den,« skriver George Monbiot i denne klumme.

STRINGER/Ritzau Scanpix

3. februar 2020

Nej, vi er ikke truet af en klimakrise. Vi står midt i den. Australiens brandinferno, storme og stormfloder i Brasilien, Madagascar, Spanien og USA. Vi taler ikke fremtidsscenarier. Vi taler om aktuel virkelighed, der varsler endnu værre katastrofer.

Flere regeringer, Storbritanniens indbefattet, har da også erklæret klimaundtagelsestilstand. Desværre er de ikke begyndt at handle derefter. Fremgangsmåden er stadig at tage små skridt ad gangen. Som om man planlagde efter det lange sigte.

En ny rapport fra den uafhængige Committee on Climate Change (CCC), hvis opgave oprindelig var at holde britiske regeringer fast på en tilstrækkeligt offensiv klimastrategi, er symptomatisk. Nu ser CCC ulykkeligvis ud til at have forladt videnskabelig grund til fordel for de mest bekvemme politiske prioriteringer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • Bent Gregersen
  • Søren Kramer
Britta Hansen, Bent Gregersen og Søren Kramer anbefalede denne artikel

Kommentarer

Den rammer 100% plet ift dansk klimapolitik. Hvis politikerne ikke har fattet alvoren så er det ikke så underligt.
Mens eksempelvis resten af verden bogstaveligt investerer trecifrede milliard beløb i udviklingen af kunstigt kød så er løsningen i dk at finansiere og lobbyere på alt fra politikere til universiteter, mens man klamrer sig til skatteydernes penge.
Selvsamme skatteydere fejrer 70% målsætningen ved at betale 8 kr om måneden for grøn strøm, og 50 kr for klimakompensation når de flyver til Bornholm eller Italien. Det kører bare der ud af i idioti. Men mon ikke det kommer lidt på plads. Co2 udledningen ændrer sig reelt ikke tilstrækkeligt og det får konsekvenser, og så er der kontant afregning. Feedback systemet fejler ikke noget.

Mikkel Zess, Gert Romme, Karsten Lundsby og Bent Gregersen anbefalede denne kommentar

Nemlig. Dommedag er nær brødre og søstre.
Gad vidst om Inf har omtalt at diverse klimaeksperter skruer ned for bekymringer og dundertale?
Sikkert ikke. Ville passe dårligt med grædekoneriet. .