Læserbrev

Extinction Rebellions aktivisme er altid fredelig

En uheldig formulering i en artikel fik det til at lyde, som om Extinction Rebellion er en gruppe voldelige, radikaliserede unge. Men i virkeligheden er vi en bred skare af mennesker, der kun bruger fredelige midler i kampen for at bremse klimakatastrofen, skriver aktivist Niels Andersen i dette debatindlæg
9. januar 2020

I forsideartiklen den 6. januar bliver formanden for 350 Klimabevægelsen i Danmark, Frederik Roland Sandby, citeret for at sige, at »der er segmenter af ungdommen, som lige nu bliver radikaliseret og for eksempel bliver medlemmer af Extinction Rebellion og mener, der skal tages andre end fredelige midler i brug«.

Det er en uheldig formulering, der kan læses, som om Extinction Rebellion går ind for at bruge voldelige metoder i klimakampen. Det er forkert.

Extinction Rebellion Danmark – som er en del af den internationale Extinction Rebellion-bevægelse – benytter sig altid af fredelige midler og bruger ikkevoldelig civil ulydighed som middel til at bremse kursen mod klimakatastrofen.

Citatet kan desuden læses, som om Extinction Rebellion består af radikaliserede unge. Det er også forkert. Aktivisterne i Extinction Rebellion Danmark tæller både unge og ældre og mennesker med vidt forskellige politiske og værdimæssige holdninger.

Niels Andersen er aktivist i Extinction Rebellion.

Vi har en regering, som prøver at markere sig på det grønne, men som faktisk ikke er klar til at tage tyren ved hornene og lave den omstilling, som skal til, mener Frederik Roland Sandby, der er medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse og formand for 350 Klimabevægelsen i Danmark.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • ingemaje lange
  • Niels-Simon Larsen
Thomas Tanghus, ingemaje lange og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu