Folk

FOLK

Debat
18. januar 2020

Fredes fede fidus I

Kronprinsparret har i en årrække udlejet deres schweiziske skihytte i Verbier til et sted mellem 27.800 og 86.800 kroner om ugen – afhængigt af sæson. Og da Frederik og Mary er fritaget for at betale skat og moms, har de kunnet stoppe indtægterne lige ned i lommen.

Fredes fede fidus II

Det har selvfølgelig gjort Danmarks 25 mest toneangivende, venstreorienterede, monarkihadere pissesure. For hvorfor skal kronprinsen, som får godt 20 millioner om året i apanage – eller offentlig understøttelse, som kritikerne foretrækker at kalde det – rage mere til sig?

Fredes fede fidus III

Men her må man lige forstå, at kronprinsen ikke er blevet grådig. Han drømmer ikke om flere penge. Han drømmer derimod om at være mere almindelig. Han er ikke klar til at gå lige så langt som Harry og Meghan og lavet et Megxit, men han vil gerne prøve ’det der deleøkonomi’.

Fredes fede fidus IV

Ved at leje sin privat skihytte ud åbner han kongehuset op og inviterer danskerne ind. Han er i gang med at omstille kongehuset til den moderne virkelighed, og bare vent – snart sælger han også sit aflagte tøj på eBay. Formentligt til en pris mellem 27.800 og 86.800 kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her