Folk

FOLK

Debat
23. januar 2020

Korrumperede

Torsdag opgør den danske afdeling af Transparency International korruptionsniveauet i Danmark. Vil vi igen indtage en dukseplacering som verdens mindst korrupte land? Måske, men bemærk, at listen måler ’oplevet’, ikke konstateret korruption.

Selina Juul

Også i andre henseender gør Danmark sig positivt bemærket. Denne aktivist er således netop blevet kåret til Årets Europæer af magasinet Readers Digest (’Det Bedste’). Danskrusseren er en førende kraft i bekæmpelse af madspil.

Mette Frederiksen

I Jerusalem bivåner statsministeren og mange andre internationale statsledere torsdag en dyster højtidelighed i Yad Vashem, verdensmindecentret for Holocaust i Israel. I disse dage for 75 år siden blev Auschwitz befriet.

Ai Weiwei

Den kinesiske kunstner har forladt Tyskland for Storbritannien, og skiftet bekommer ham. Briter er angiveligt høfligere end tyskere. Sidstnævnte kalder han intolerante, autoritære og fremmedhadske – »som kinesere«, tilføjer han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Morten Sørensen

Hvad er et madspil?