Folk

Folk

Debat
27. januar 2020

John Kapoor

Den tidligere direktør for den amerikanske medicinalvirksomhed Insys Therapeutics John Kapoor er blevet idømt fem et halvt års fængsel for at bestikke folk til at udskrive så mange og så store doser af virksomhedens smertestillende – og afhængighedsskabende – opioider som muligt.

Oprah Winfrey

Omtalen af dokumentarfilmen On the Record, der havde premiere på Sundance Film Festival lørdag, har mest handlet om, hvorfor mediemogulen Oprah Winfrey trak sig som producent i sidste øjeblik. I filmen beskyldes den i 90’erne toneangivende hiphop-producer Russell Simmons for voldtægt.

Russell Simmons

Ifølge Oprah Winfrey har filmens skurk, Russell Simmons, forsøgt at presse hende til at droppe filmen (som dermed også mister streamingtjenesten Apple TV+ som distributør), men benægter, at det virkede. Oprah siger, hun trak sig, fordi historien nogle steder var inkonsistent.

Steppeulvsmodtagere

Musikkritikerprisen Steppeulven blev uddelt lørdag aften. Det gik særlig godt for Claus Hempler, der har lavet årets album og er årets tekstforfatter, for Jada, der både blev årets vokalist og årets livenavn samt for bandet Ganger, der vandt priserne for årets sang og årets håb.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her