Folk

FOLK

28. januar 2020

Dronningen I

Filmen Dronningen ryddede bordet ved årets Robert-fest: bedste film, bedste instruktør, årets originale manuskript, bedste kvindelige hovedrolle, bedste fotograf og bedste klip. Stort tillykke. Som så meget andet dansk drama udspiller Dronningen sig i et univers af new nordic-lækkerhed.

Dronningen II

Der er designerlamper og stilethæle; hus ud til skoven med kølig hvidvin i højstilkede glas. Ligesom i Borgen, hvor RUC-professorerne har store altaner med søudsigt, og journalisterne bor i penthouselejligheder i indre by.

Dronningen III

Og ligesom i DR-serierne viser det sig, at selv de smukkeste familier har problemer, og at det hele handler om en hård barndom – nærmere bestemt en autoritær patriark. Således også i Dronningen, hvor Trine Dyrholms psykologiske kulde har en freudiansk forklaring.

Dronningen IV

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu