Folk

FOLK

Debat
28. januar 2020

Dronningen I

Filmen Dronningen ryddede bordet ved årets Robert-fest: bedste film, bedste instruktør, årets originale manuskript, bedste kvindelige hovedrolle, bedste fotograf og bedste klip. Stort tillykke. Som så meget andet dansk drama udspiller Dronningen sig i et univers af new nordic-lækkerhed.

Dronningen II

Der er designerlamper og stilethæle; hus ud til skoven med kølig hvidvin i højstilkede glas. Ligesom i Borgen, hvor RUC-professorerne har store altaner med søudsigt, og journalisterne bor i penthouselejligheder i indre by.

Dronningen III

Og ligesom i DR-serierne viser det sig, at selv de smukkeste familier har problemer, og at det hele handler om en hård barndom – nærmere bestemt en autoritær patriark. Således også i Dronningen, hvor Trine Dyrholms psykologiske kulde har en freudiansk forklaring.

Dronningen IV

For sådan er vi i Danmark: Vi bor lækkert, vi laver film med Trine Dyrholm, vi forstår svensk, vi er traumatiserede af vores barndom, og så vi ved, at det altid er de smukkeste og rigeste, der i virkeligheden er de mest rådne svin.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her