Folk

FOLK

10. januar 2020

Woodrow Wilson

For 100 år siden grundlagdes Folkeforbundet, FN’s forgænger, som et organ til fremme af fred, international retsorden, humanitet og mellemstatsligt samarbejde. USA blev aldrig medlem, skønt inspiratoren var en amerikansk præsident.

Donald Trump

Ingen af disse ædle aspirationer forventes i noget omfang at figurere som stikord på den siddende ’America First’-præsidents talepapir, når han på et vælgermøde i svingstaten Ohio i dag tager forskud på årets genvalgskampagne.

Barbara Bertelsen

En af årets første topjobbesættelser er i hus. Ny departementschef for statsministeriet, den første kvinde i dansk forvaltningshistorie på denne post, går til denne 46-årige, som kommer fra en lignende chefpost i justitsministeriet.

Christian Kettel

Angiveligt sker skiftet, fordi den afgående chef skal køres i stilling som vicekommissær i Den Europæiske Investeringsbank. Flere har dog undret sig over, at Kettel knap nok var til stede under regeringsforhandlingerne i juni.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Niels Ivar Larsen

Man bliver nu lidt stolt over, at der er kommet kvindelig indehaver af den højeste post i det danske centraladministration - det er godt gået.