Folk

FOLK

Debat
13. januar 2020

Ghita Nørby

Skuespillerinden Ghita Nørby, som er elsket for sine roller som blandt andet Anne i Baronessen fra benzintanken (1960), Ingeborg Skjern i Matador (1978-82) og Rigmor i Riget og senere hadet for sin rolle som sig selv i en radiodokumentar på Radio24syv (2019), fyldte 85 lørdag. Tillykke.

Paludan vs. Soleimani

Man siger, at hvor godtfolk er, kommer godtfolk til, og selv om FOLK ikke er bekendt med en talemåde for det modsatte, synes der at være empiri for netop det. Således var der i går mindehøjtidelighed for Suleimani på Rådhuspladsen, hvilket fik Rasmus Paludan til at anmelde en moddemonstration samme sted.

Frederik IX

I disse tider er forskellen på de kongelige og alle os andre borgerlige mindre end nogensinde. Men hvis Kongehuset vil forblive noget særligt, er der hjælp at hente i den dokumentariske dramaserie Frederik IX på DR1, hvor det blandt andet fremgår, at den tidligere konge drak to glas portvin om morgenen. Konge!

Michael Bloomberg

Den amerikanske forretningsmand og tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg vil bruge en milliard dollar på at forhindre Donald Trump i at vinde præsidentvalget senere i år. Det skriver The New York Times. Demokratiets kamp mod sig selv går ind i en ny fase.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her