Folk

FOLK

Debat
15. januar 2020

Kenneth Roth

I sin årlige verdensomspændende rapport, der udkom tirsdag, fremhæver Human Rights Watch Kinas »angreb på det globale system for håndhævelse af menneskerettigheder«. Sigende nok måtte lanceringen flyttes til USA, da organisationens chef blev nægtet indrejse i Hongkong.

Kenneth Roth II

Menneskeretsforkæmperen ser sagen som endnu et eksempel på, hvordan Kina er i færd med at udhule frihedsrettighederne i det kvasi-autonome Hongkong. Over for ham insisterede grænsekontrollanterne dog på, at beslutningen var truffet lokalt, ikke i Beijing.

Geng Shuang

Den forklaring glemte de vist at få koordineret med deres dukkeførere. Det kinesiske udenrigsministeriums talsmand kalder det »Kinas suveræne ret« at afvise Roth. Organisationen »bærer et stort ansvar for det nuværende kaos i Hongkong« og »bør straffes«, forklarede han.

小美人鱼

Natten til mandag blev der malet graffiti med budskabet ’Free Hong Kong’ på Den Lille Havfrue. Det vækker vrede mod demokratibevægelsen, rapporterer det kinesiske medie Haiwainet, der citerer tweets fra tunge meningsdannere som Salsa and Donut, Snoopytruth og BradHook.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her