Folk

FOLK

15. januar 2020

Kenneth Roth

I sin årlige verdensomspændende rapport, der udkom tirsdag, fremhæver Human Rights Watch Kinas »angreb på det globale system for håndhævelse af menneskerettigheder«. Sigende nok måtte lanceringen flyttes til USA, da organisationens chef blev nægtet indrejse i Hongkong.

Kenneth Roth II

Menneskeretsforkæmperen ser sagen som endnu et eksempel på, hvordan Kina er i færd med at udhule frihedsrettighederne i det kvasi-autonome Hongkong. Over for ham insisterede grænsekontrollanterne dog på, at beslutningen var truffet lokalt, ikke i Beijing.

Geng Shuang

Den forklaring glemte de vist at få koordineret med deres dukkeførere. Det kinesiske udenrigsministeriums talsmand kalder det »Kinas suveræne ret« at afvise Roth. Organisationen »bærer et stort ansvar for det nuværende kaos i Hongkong« og »bør straffes«, forklarede han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu