Folk

FOLK

Debat
16. januar 2020

Klimahysterikere

Også i Tyskland overvejer man, hvilke ord der burde dø. Hvert år kårer eller rettere udskammer en jury i det tyske modersmålsselskab sågar et ’Unwort des Jahres’. I år var valget let. ’Klimahysteriker’ er den værste af alle gloser.

Hysterikere

Juryen begrunder valget med, at ’klimahysteriker’ sygeliggør mennesker, som engagerer sig klimasagen, som var de ofre for ’en kollektiv psykose’. Avisen Süddeutsche Zeitung mener, at allerede det misogyne udtryk ’hysteriker’ skal væk.

Morten Hansen

En ny rødliste over truede arter i naturen er trist læsning. Tab af levesteder betyder, at det går »ad helvede til« med dansk artsmangfoldighed, især for svampe og insekter, kommenterer direktøren for Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Inger Christensen

Måske bliver det ligefrem nødvendigt med et poetisk requiem for de mest sjældne danske sommerfugle, hvis bestande er mindsket med 75 procent siden 2014: »Var dette vingeflimmer kun en stime af lyspartikler i et indbildt syn?«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her