Folk

FOLK

16. januar 2020

Klimahysterikere

Også i Tyskland overvejer man, hvilke ord der burde dø. Hvert år kårer eller rettere udskammer en jury i det tyske modersmålsselskab sågar et ’Unwort des Jahres’. I år var valget let. ’Klimahysteriker’ er den værste af alle gloser.

Hysterikere

Juryen begrunder valget med, at ’klimahysteriker’ sygeliggør mennesker, som engagerer sig klimasagen, som var de ofre for ’en kollektiv psykose’. Avisen Süddeutsche Zeitung mener, at allerede det misogyne udtryk ’hysteriker’ skal væk.

Morten Hansen

En ny rødliste over truede arter i naturen er trist læsning. Tab af levesteder betyder, at det går »ad helvede til« med dansk artsmangfoldighed, især for svampe og insekter, kommenterer direktøren for Naturhistorisk Museum i Aarhus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu