International kommentar

Lad 2020 bliver året, hvor vi genoplader naturen – og os selv

Hvis vi holdt op med at drive rovdrift på den vilde natur, ville den komme sig med forbløffende hast – nogle steder kan vi endda hjælpe den på vej ved at genskabe ødelagte økosystemer, skriver journalist George Monbiot i dette debatindlæg
7. januar 2020

Det tegner til et drøjt år. Den fatale kombination af eskalende klimasammenbrud og gyserklovnes kapring af den politiske magt i så mange lande varsler næsten uundgåelig undergang – og det i en kritisk fase, hvor vi mere end nogensinde behøver fokuseret handlekraft og ansvarlige intelligente ledere.

Australien har stået i flammer siden november. Midt i december, da en voldsom hedebølge begyndte at forværre bushbrandkrisen, bragte Rupert Murdoch-avisen The Australien på sin forside en panegyrisk historie om ny fremgang for landets kuleksport og en smædehistorie om chefer for det australske brandvæsen, der havde dristet sig til at kræve et omgående stop for afbrænding af fossil energi.

Store dele af jordens landmasse – Australien, Rusland, USA, Brasilien, Kina, Indien og Saudi-Arabien – styres af ledere, som er totalt ligeglade med civilisationens overlevelseschancer – for slet ikke at tale om resten af den levende verdens.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Niels-Simon Larsen
  • Ejvind Larsen
Eva Schwanenflügel, Niels-Simon Larsen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer