Klumme

Hvis nogen tror, at Socialdemokratiet elsker DR, må de tro om igen

Kulturminister Joy Mogensens seneste udmeldinger indeholder ingen konkrete forslag. Det tyder på, at regeringen ikke vil prioritere at finde en løsning, der redder DR fra de næste besparelser, skriver journalist Lasse Jensen i dette debatindlæg
Joy Mogensens ministerium kender allerede landskabet og synspunkterne til bunds. Mellem linjerne i den nyhedsløse pressemeddelelse, kan man dog uddrage en nyhed: Der kommer næppe noget medieforlig til foråret, og mediepolitik ligger – som i forståelsespapiret – langt, langt nede på regeringens prioriteringsliste, skriver Lasse Jensen.

Joy Mogensens ministerium kender allerede landskabet og synspunkterne til bunds. Mellem linjerne i den nyhedsløse pressemeddelelse, kan man dog uddrage en nyhed: Der kommer næppe noget medieforlig til foråret, og mediepolitik ligger – som i forståelsespapiret – langt, langt nede på regeringens prioriteringsliste, skriver Lasse Jensen.

Søren Bidstrup

29. januar 2020

I lørdags udsendte kulturminister Joy Mogensen (S) en pressemeddelelse med overskriften:

»Her er regeringens mediepolitiske prioriteringer«.

Endelig, tænkte jeg, her er regeringens udspil til et nyt medieforlig. Det bebudede ministeren jo, ville komme i begyndelsen af det nye år. Måske ville ministeren forklare, hvordan hun vil leve op til regeringens og dens støttepartiers forståelsespapir.

I forståelsespapiret står, lidt henkastet og kortfattet til allersidst, at »efter folketingsvalget er der ikke længere flertal bag medieaftalen. Regeringen vil gøre status på implementeringen af aftalen og på den baggrund indbyde til politiske drøftelser med det mål at styrke dansk public service og blandt andet tage initiativ til, at streamingtjenester bidrager mere til danskproduceret indhold«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Katrine Damm
 • Erik Nissen
 • ingemaje lange
 • Per Klüver
 • Marianne Stockmarr
 • Anker Heegaard
 • Carsten Mortensen
 • Morten Wieth
 • Dorte Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Christian Mondrup
 • Cristina Nielsen
 • Kurt Nielsen
Katrine Damm, Erik Nissen, ingemaje lange, Per Klüver, Marianne Stockmarr, Anker Heegaard, Carsten Mortensen, Morten Wieth, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Cristina Nielsen og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Vi skal åbenbart alle tvinges til at abonnere på Disney og læse Facebook..

Katrine Damm, Morten Reippuert Knudsen, Anker Heegaard, Ete Forchhammer , Carsten Mortensen, Tommy Clausen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Joy Mogensen se dog at kom i gang og få de medieaftalen i hus, så DR, lyttere og seer og hele befolkningen ikke skal have de sidste af DF hadebesparelser trukket ned over "vort" lands medieflagskib - Eller mener JM at et sådan skal danskerne ikke have længere. Det er måske bedre hvis det er private/ amerikanske udbydere der overtager det danske medierum.

P.G. Olsen, Katrine Damm, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Marianne Stockmarr, Ete Forchhammer og Morten Wieth anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Jeg er træt af sportens magt... i fjernsynet. Hvis der er en stor nyhed på vej og der samtidigt er en fodboldskamp, så har fodbolden første prioritet. Skide være med at verden er ved at falde sammen.
Hvorfor kan man ikke bare lave en ordentlig sportskanal.....til boldtosserne...

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Thomas Tanghus, Marianne Stockmarr og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Anker Heegaard

Det kan man kalde for bekvemmelighedspolitik fra regeringens side.
Man lader andre om at planlægge drabet på DR, men gør intet for at forhindre det, når man har muligheden. Det er sgu usselt.

Ete Forchhammer , P.G. Olsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Jeg er enig i Lasse Jensens analyse af Socialdemokraternes holdning til DR. Når det er sagt, vil jeg tilføje, at Joy Mogensen for få dage siden var i P1-morgen, hvor hun tog utvetydigt afstand fra et krav fra Søren Espersen om at afskedige Deadline-journalisten Steen Nørskov for et interview med en repræsentant for Trykkefrihedsselskabet. Hun var også klar i sin karakteristik af DFs uvilje mod DR og salig Radio247. Min fornemmelse er, at kulturministeren personligt er positiv overfor DR, i modsætning til andre S-politikere, som jeg har hørt udtale sig. Jeg kan desværre ikke ikke lige sætte navne på disse politikere.