Klumme

Putin er kriminel, inkompetent og sit eget folks fjende

Den russiske præsidents seneste forfatningsændringer, der skal forlænge hans greb om magten ud i al ubestemt fremtid, varsler ilde for Vesten. Men også for et Rusland, der synker stadig dybere ned i korruption og undertrykkelse, skriver klummeskribent Simon Tisdall
Putin er en mand med mange ansigter: machopatriot, højrepopulist, kynisk manipulator og skånselsløs global krigsherre. Alle disse roller er i direkte modstrid med den russiske befolknings bedste interesser og vidner om en fundamentalt fjendtlig indstilling over for Vestens, frihedens og demokratiets principper, skriver Simon Tisdall fra The Guardian.

Putin er en mand med mange ansigter: machopatriot, højrepopulist, kynisk manipulator og skånselsløs global krigsherre. Alle disse roller er i direkte modstrid med den russiske befolknings bedste interesser og vidner om en fundamentalt fjendtlig indstilling over for Vestens, frihedens og demokratiets principper, skriver Simon Tisdall fra The Guardian.

TASS / Ritzau Scanpix

23. januar 2020

Sidste uges melding fra Kreml om, at Vladimir Putin agter at klamre sig til magten i al ubestemt fremtid, kommer ikke just som en overraskelse. Ikke desto mindre er den bekymrende for alle, der er ofre for Putins magtudøvelse, i første række det russiske folk og Vestens demokratier.

67-årige Putin har styret Rusland i 21 år. Hans jerngreb om magten overgås kun af Stalins, der herskede over Sovjetunionen i 30 år. Som Stalin har han skabt sig mange fjender og forvoldt Rusland umådelig skade.

Under Putins dystre formynderskab er Rusland blevet berygtet for en korrupt oligarkkapitalisme og for undertrykkelse af politiske modstandere og ytringsfrihed, for militær aggression og målrettede destabiliseringsbestræbelser i udlandet.

Ligesom med Stalin er det ikke en mulighed for denne skånselsløse tidligere KGB-agent, der har normaliseret snigmordet som et politisk redskab, at gå på pension . At afgive magt ville invitere til gengældelse, retlig eller fysisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu