Kommentar

Stop EU’s klimaskadelige handelsaftale med Brasilien

Mens Brasilien brænder regnskov af og fordriver den oprindelige befolkning, er EU ved at indgå en ny handelsaftale med landet – den såkaldte EU-MERCOSUR-aftale – der vil intensivere landbrugsdyrkningen yderligere, skriver Tobias Jespersen og Johan Keller, aktive i Miljøbevægelsen NOAH, i dette debatindlæg
Brasiliens præsident Jair Bolsonaro vil accelerere udviklingen i Amazonas ved at fælde og afbrænde uhyre mængder regnskov på trods af massive protester fra knap en million mennesker, som altid har levet der.

Brasiliens præsident Jair Bolsonaro vil accelerere udviklingen i Amazonas ved at fælde og afbrænde uhyre mængder regnskov på trods af massive protester fra knap en million mennesker, som altid har levet der.

Joao Laet

8. januar 2020

En talsmand for Guajajara-stammen i Amazonas i det nordlige Brasilien blev for nylig dræbt og en anden såret, da en gruppe skovhuggere eller minearbejdere gik i gang med at fælde løs af regnskoven i et fredet område – tydeligvis opildnet af landets præsident Jair Bolsonaro.

Bolsonaro vil accelerere udviklingen i Amazonas ved at fælde og afbrænde uhyre mængder regnskov på trods af massive protester fra knap en million mennesker, som altid har levet der. Den dræbte var talsperson for de indfødte i området og har flere gange i europæisk presse advaret om, at der reelt er tale om en udryddelse af den oprindelige befolkning og dens livsgrundlag.

For nylig gæstede udsendte fra indianernes organisation blandt andet Danmark og blev interviewet i tv, og situationen i Amazonas kommer nu til at berøre EU-landene mere direkte.

Samtidig med disse uhyrligheder i Amazonas har den afgående EU-Kommission nemlig pludselig underskrevet en handelsaftale, som har været lagt til side i tyve år, den såkaldte EU-MERCOSUR-aftale.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Petter A. Urkedal
  • Hans Ditlev Nissen
  • Benno Hansen
  • Thomas Tanghus
  • Agnete La Cour
Eva Schwanenflügel, Petter A. Urkedal, Hans Ditlev Nissen, Benno Hansen, Thomas Tanghus og Agnete La Cour anbefalede denne artikel

Kommentarer

Agnete La Cour

Flere og flere tidligere så stærke partier og organisationer - stærke i fastholdelse af idealer og kamp for disse - drukner i parlamentariske og erhvervsmæssige hensyn. Så tak til NOAH for at fastholde fokus mht klima, miljø og menneskenes arbejdsbetingelser. Mange, mange tak!

Eva Schwanenflügel, erik pedersen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar