Folk

FOLK

Debat
22. februar 2020

Pete Buttigieg I

Udover at være Harvard-uddannet, veteran og pianist taler Pete Buttigieg også otte sprog. Op til dagens caucus i Nevada, sagde den unge kandidat »what happens in Vegas stays in Vegas« på – næsten korrekt – norsk. »Det som skjedde på Vegas, skal ligge der«.

Pete Buttigieg II

Hvis du tænker, at det i sig selv er besynderligt, at en mand fra Midtvesten kan tale norsk, så vent, til du hører hvorfor. Da han var i starten af 20’erne lærte Mayor Pete sig selv sproget for at kunne læse sin yndlingsroman, Erlend Loes Naiv. Super på originalsproget.

Pete Buttigieg III

Den handler om en ung, intelligent mand, som i et anfald af eksistentiel meningsløshed forlader universitetet og i stedet bruger sin tid på at kaste en rød bold op ad en mur. Han kommer også til USA, hvor han slår fast, at »amerikanere lader til at leve efter den simple teori, at en er bedre end to«.

Pete Buttigieg IV

Altså en karakter som har truffet andre livsvalg end Buttigieg. Men noget har de måske til fælles. Til The New Yorker forklarer Loe, at hans fortæller er ligesom en politiker på den måde, at han prøver at få folk til at kunne lide sig ved at »bruge en blid stemme og tale om store ting på en lille måde«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her