Folk

FOLK

Debat
28. februar 2020

Håndtryksstrammer  I

Også i denne uge har Danmark forsøgt at vanskeliggøre livet for herboende muslimer. Højrefløjens yndlingssymbollov, håndtryksloven, skal for det første strammes, mener Støjberg. Det er nemlig et »knæfald for islam«, at nogle tilbyder valgfrit kvinde- eller mandehåndtryk.

Håndtryksstrammer II

Den slags særbehandling skal nye danskere ikke forvente. Muslimske mænd bliver nødt til at røre ved danske kvinder, hvis de vil begå sig i dette samfund. Og muslimske kvinder skal også røre ved de danske mænd. Ellers går de »stik imod ligestillingen,« siger Støjberg.

Krænkede unityper

Derudover har TV 2-værten Mette Helena Rasmussen klædt sig ud som muslimsk kvinde til fastelavn. Det er selvfølgelig racistisk, white privilege og kulturel appropriation. Og hvis ikke tv-værten selv kendte disse ord, lærte en hel flok universitetsstuderende hende dem lige.

Rolige muslimer

DR gik på gaden og spurgte en række muslimske kvinder, om de følte sig krænkede af Mette Helena Rasmussens påklædning. Det gjorde de ikke. »Det er helt okay. Hun tager det jo af igen,« sagde en. Det er da godt, at muslimerne i det her land tager tingene lidt mere køligt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her