Folk

FOLK

Debat
21. februar 2020

Gate-reglen

Reglen er, at alle skandalesager får tilført et ’-gate’ som endelse, så de får større gennemslagskraft. Tænk bare på Watergate, gyllegate og frikadellegate. Og nu har en ny gate set dagens lys. En latterlig sag om en lift fik i går tilføjet gate og blev en sand skandale.

Liftgate

’Liftgate’ kaldes nu i folkemunde sagen om kørestolsbrugeren Kristian Hegaard fra De Radikale, som fik skæld ud af en DF-sekretær, der mente, at Hegaard spilder de gåendes tid ved at spærre trappen med sin dumme kørestolslift, som han i øvrigt ikke pakker væk efter sig.

Flere gates

Liftgate mobiliserede i går hele journaliststanden, alle med funktionsnedsættelser og hele det gule Danmark. Det var sjovt, så længe det varede, men den ged er nu barberet, og vi må videre. Skulle nogen på Borgen dog kede sig, er vi klar på flere gates op til weekenden.

Bønnegate

Hvad med at Peter Skaarup gemmer Lars Aslans sixpence og døber det sixpencegate! Eller hvad med, at Jette Gottlieb indretter et bederum hos Nye Borgerlige og kalder det bønnegate? Eller hvad med at Hegaard binder DF-sekretærens snørebånd sammen og bare råber: ’idiot’?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her