Klumme

Historien om Jakob Fuglsang viste sig at være en ikke-historie

Det faktuelle grundlag for 21Søndags og Politikens historie om dopingmistanken mod Jakob Fuglsang er mere end spinkelt. Forløbet ligner det, som desværre er blevet en stadig større del af tv-mediets dramaturgiske dokumentarform: research for åben skærm
»Det faktuelle grundlag for 21Søndags og Politikens historie om dopingmistanken mod Jakob Fuglsang er mere end spinkelt. Og så er det altså ikke rigtigt, når 21Søndag meddeler, at antidoping-myndigheden »mistænker Fuglsang for at være en del af et dopingprogram,« skriver Lasse Jensen i denne klumme.

»Det faktuelle grundlag for 21Søndags og Politikens historie om dopingmistanken mod Jakob Fuglsang er mere end spinkelt. Og så er det altså ikke rigtigt, når 21Søndag meddeler, at antidoping-myndigheden »mistænker Fuglsang for at være en del af et dopingprogram,« skriver Lasse Jensen i denne klumme.

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

7. februar 2020

Det er søndag aften, og DR’s nyhedsflagskib 21Søndag ruller over skærmen. Nyhedsvært Kåre Quist meddeler, at cykelrytteren Jakob Fuglsang er under mistanke for doping. 

Den danske topatlet præsenteres som nummer tre på cykelsportens rangliste, »men som vi skal se nu, mistænker cykelsportens internationale antidopingmyndighed nu Fuglsang for at have været en del af et dopingprogram,« siger Quist og giver ordet til DR Nyheders undersøgende korrespondent Line Gertsen.

Fortællingen er i gang.

Under billeder af Fuglsang og hans Astana-hold (med passende inciterende musikledsagelse), fortæller Gertsen, hvordan DR Nyheder, Politiken og den norske avis Verdens Gang har fået fat i en 20 sider lang »hemmelig« rapport, som det private schweiziske firma Sportradar har lavet på bestilling af cykelsportens antidoping enhed CADF.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lisbeth Glud
  • Ivan Mortensen
  • Anker Heegaard
  • Eva Schwanenflügel
Lisbeth Glud, Ivan Mortensen, Anker Heegaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Røg, brand og hønsefjer ad libitum..

Jagten på seere og clicks overtrumfer presseetikken - man fristes til at sige, som sædvanligt.

Uretmæssige anklager er desværre blevet hversagsforteelser, og mediernes selviscenesættelse medfører både uskyldige ofre og er en pind i ligkisten for troværdighed.
Det hjælper så heller ikke, når medierne nægter at undskylde deres fejl.

Vand på møllen for fake news konspirationsteoretikere..

Anker Heegaard

Der skal nok blive vasket hænder i søndagens udgave af "Presselogen", på TV2 NEWS.

Sebastian Sylvester Rosenberg, Lisbeth Glud og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar