Læserbrev

Mor får bopælen, fordi hun er mest sammen med børnene

Det er rigtigt, at børn også skal have en stærk tilknytning til deres far, men denne tilknytning kan ikke pludselig manes frem i forbindelse med en skilsmisse, fordi far vil have bopælen. Den kræver tid, skriver Frederikke Rex i dette debatindlæg
Debat
24. februar 2020

Jeppe Just skriver den 18. februar om ulighedeni fordelingen af bopæl og forældremyndighed ved skilsmisse.

Han oplever, at han allerede fra dag ét har tabt sin sag, alene fordi han er mand, og at hele systemet synes at operere ud fra tesen om, at det er bedst for barnet at være sammen med mor.

Må jeg minde dog om, at det oftest er mor, der tager størstedelen af – hvis ikke hele – barslen. Mor der tager sygedagene. Mor der henter og bringer. Og måske endda går ned i tid for at få hverdagen til at hænge sammen og for at være sammen med børnene.

Derfor betyder det vel alt andet lige, at det også oftest er moren, barnet har den stærkeste tilknytning til. Hvilket man så i en skilsmisse tager hensyn til.

Jeg er for så vidt helt enig i, at børn også skal have en stærk tilknytning til deres far, men den tilknytning kan man altså ikke stampe op af jorden, når man bliver skilt.

Frederikke Rex er antropolog og projektleder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her