Kommentar

Pelle Dragsted: Lejerne er som luft for de fleste partier. De taber, indtil de står sammen

Tæt på halvdelen af danskerne bor til leje. Alligevel er de et overset, rettighedsløst B-hold i den politiske debat. Ved at stå sammen og hæve stemmen kan lejerne blive en stærk politisk kraft i arbejdet for en mere retfærdig boligpolitik, skriver klummeskribent Pelle Dragsted i dette debatindlæg
»Lejerbevægelsen for det private område er svag og splittet, og i de almene boliger er mange beboere knap nok klar over, at de bor i en unik kollektivt ejet og demokratisk styret boligform. Det skal der rettes op på,« skriver Pelle Dragsted i dette debatindlæg. Her ses lejeboliger ved Rymarksvænget, Østerbro. 

»Lejerbevægelsen for det private område er svag og splittet, og i de almene boliger er mange beboere knap nok klar over, at de bor i en unik kollektivt ejet og demokratisk styret boligform. Det skal der rettes op på,« skriver Pelle Dragsted i dette debatindlæg. Her ses lejeboliger ved Rymarksvænget, Østerbro. 

Torben Klint

20. februar 2020

»Venstre er imod, at almindelige mennesker skal rammes på økonomien. Vi vil sikre tryghed om dig og din bolig.« Sådan lød det forleden i en stor annonce prydet af Venstres formand Jakob Elleman-Jensens kontrafej.

Annoncen er en reaktion på den politiske aftale, som regeringen sammen med SF, Enhedslisten, Alternativet og Dansk Folkeparti netop har indgået for at dæmme op for de spekulative opkøb af udlejningsejendomme, der er ved at støvsuge København og andre store byer for betalelige lejeboliger.

Aftalen havde altså netop til formål at forhindre »at almindelige mennesker rammes på økonomien« og »sikre tryghed om boligen« for de mange mennesker, der bor til leje – eller kommer til det i fremtiden.

Men det var ikke de almindelige mennesker, Venstres annonce handlede om. Nej, den handlede om en lille gruppe andelsboligejere, hvis ejendomme kan falde en anelse i værdi. Det skyldes, at deres valuarvurderinger er knyttet til værdien af de private udlejningsejendomme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Jens Peder Nielsen
 • Hannibal Knudsen
 • Ib Gram-Jensen
 • Thomas Tanghus
 • Torben K L Jensen
 • Johnny Christiansen
 • Lars Koch
 • Eva Schwanenflügel
 • Ellen Jeppesen
 • Dorte Sørensen
 • Minna Rasmussen
 • Per Selmer
 • Per Klüver
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Jørn Vilvig
 • Brian Nocis Jensen
 • Alvin Jensen
 • Hans Ditlev Nissen
 • Christian Mondrup
 • Marianne Stockmarr
 • Poul Anker Sørensen
 • Cristina Nielsen
Jens Peder Nielsen, Hannibal Knudsen, Ib Gram-Jensen, Thomas Tanghus, Torben K L Jensen, Johnny Christiansen, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Ellen Jeppesen, Dorte Sørensen, Minna Rasmussen, Per Selmer, Per Klüver, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Vilvig, Brian Nocis Jensen, Alvin Jensen, Hans Ditlev Nissen, Christian Mondrup, Marianne Stockmarr, Poul Anker Sørensen og Cristina Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Mon ikke Pelle hentyder til, at Lejernes LO ikke har nogen særlig stærk indflydelse politisk?

Det kunne han godt have uddybet mere.