Folk

Valgkampen uge for uge: Helten Mitt Romney og den hvide Warren

Mitt Romney har fået ny status blandt det globale centrumvenstre, og Elisabeth Warrens ’wokeness’ har fået ridser i lakken. Hver lørdag samler vi op på de små historier fra den amerikanske valgkamp
Elizabeth Warren.

Elizabeth Warren.

Brian Snyder

Debat
8. februar 2020

Den amerikanske valgkamp er i fuld gang. Lige nu handler det om primærvalgene, hvor demokraterne skal finde partiets kandidat til kampen om præsidentposten.

På denne plads følger vi de små historier fra den store valgkamp. Følg med hver lørdag, hvor vi samler op på ugen, der gik.

Den gamle Mitt Romney

Du husker måske Mitt Romney som republikaneren, der tabte til Obama i 2012.

Eller som finansmillionæren, der i en lækket optagelse beskrev 47 procent af vælgerne som nasserøve, der kun stemte med henblik på at rage flere offentlige ydelser til sig.

Men sådan er han ikke længere.

Helten Mitt Romney

Efter Romney brød partidisciplinen og stemte imod Trump i rigsretssagen, er han Amerikas samvittighed og en helt for hele det globale centrum-venstre.

Din fjendes fjende er nemlig din ven, og kritiserer man Trump er alt tilgivet.

Det gælder selv John McCain og George W. Bush.

Elizabeth Warrens »giftige« arbejdsmiljø

Den mest woke af demokraternes præsidentkandidater, Elizabeth Warren, er kommet i problemer.

Seks sorte kvinder har sagt op fra hendes kampagnekontor i staten Nevada med den begrundelse, at arbejdsmiljøet var »giftigt« for minoriteter.

Hvide Warren

Efter i en del år at have betragtet sig selv som en del af Amerikas oprindelige befolkning er Elizabeth Warren nu en helt og aldeles hvid kvinde.

Så hun har sagt undskyld.

»Jeg er meget opmærksom på, at racisme og undertrykkelse har sat dybe spor i dette land.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Sjovt er det at følge det demokratiske establishments favorit-præsidentkandidater. Det er tydeligt at status quo er vigtigt. Ingen planer der koster penge udover dem som allerede er i spil som skattelettelser og er et overdådigt militærbudget. Så fyld op med banaliteter. Masser af banaliteter.

Kamala Harris stillede op med følgende floskler: Truth, justice og decency. Hvad? Kunne man forestille sig Mette Frederiksen stille op på et program blot med fakta, retfærdighed og anstændighed. Ingenting med sukker på........

https://www.youtube.com/watch?v=Ls7OSwHMoBc

Med Mayor Pete er det fuldstændig det samme. “I also think it’s important that we not drown people in minutiae before we’ve vindicated the values that animate our policies.”

for det demokratiske establishment er vigtigt, at vælgerne falder hen og blunder. Så de kan være friske nok til at stå op til nyheden, om at det pludselig kun er en enkelt milliardær som ejer det halve af USA.