Folk

FOLK

Debat
18. marts 2020

Lea Wermelin I

I dag behandler Folketinget lovforslag L 132 fra miljøministeren, der ønsker at begrænse klageadgangen ’i særlige tilfælde’, når det drejer sig om projekter om kystbeskyttelse. Det skal også gælde miljøvurderingerne. Klimaforandringerne nødvendiggør større handlekraft, mener ministeren.

Lea Wermelin II

Efter ansøgning fra en kommune skal miljøministeren kunne beslutte, at borgernes klageadgang afskaffes, hvis der for eksempel er et ’aktuelt og tydeligt behov for kystbeskyttelse’. En kommune skal ansøge om afskaffelse af klageadgangen, før kommunalbestyrelsen godkender et konkret projekt.

Helle Tegner Anker

Denne juraprofessor fra Københavns Universitet har sammen med professorkollegerne Ellen Margrethe Basse og Peter Pagh i et høringssvar kaldt afskæringen af klageadgangen betænkelig ’ud fra en generel retssikkerhedsmæssig betragtning’ og især i forhold til Århus-konventionen.

Ditte Jensen

Direktøren for Kolonihaveforbundet er også blandt kritikkerne. Det er stødende for retssikkerheden, at en projekterende kommune på forhånd kan anmode en minister om at afskære borgernes klagemuligheder. At indbringe et projekt for retten vil være ’prohibitivt dyrt’ for borgere.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her