Folk

FOLK

Debat
20. marts 2020

Coronamænd I

Noget tyder på, at corona i højere grad rammer mænd end kvinder. I Danmark er knap dobbelt så mange mænd som kvinder syge, og de spæde internationale analyser viser, at sygdommen er mere dødelig for mænd. Hvordan det hænger sammen, kan man nu begynde at kloge sig på.

Coronamænd II

En mulighed er, at kvinder er bedre til at vaske hænder. Vi har traditionelt set stået for madlavning, rengøring og bleskift, og vi er vant til at tænke over, om toiletsædet, vi sætter os på, er rent. God hygiejne er indlejret i os, mens mænd ikke er nærige med bakterier.

Coronamænd III

En anden mulighed er selvfølgelig, at der er flest coronasyge mænd, fordi der er flest mænd, som bliver testet. Mænd har det jo ikke ligefrem med at lide i stilhed, og derfor er det nærliggende at tro, at dem, der råber mest op, også er dem, der får lov til at blive testet.

Coronamænd IV

En tredje mulighed er, at der er flest krisemænd i midtfyrrerne, som er rejst på skiferie til Ischgl, Alpernes Ibiza, og som en del af deres midtlivskrise både har fyldt sig selv med 100 Jägerbombs og corona. Jeg siger ikke, at det forholder sig sådan, men det er en mulighed.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Igen, Lærke C er ikke uden humor.

David Zennaro

Nej, mænd lider ikke i stilhed, når det drejer sig om infektioner, fordi det bare gør meget mere ondt på en mand. Tilsvarende gør det meget mere ondt på kvinder at slå sig end et tilsvarende stød for mænd.